Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

SINT-MAARTENSDIJK - De roots van de huidige slagerij Op den Brouw gaan terug naar 1937. In 2004 trad Peter in de voetsporen van zijn vader Neleward op de Brouw en opa Piet Koopman. De winkel is gevestigd in een prachtig sfeervol pand op de historische Markt in hartje Sint-Maartensdijk. In de slagerij wordt veel zelfgemaakt. Zo komt het rundvlees van boeren uit de buurt. Slager Peter op den Brouw werkt samen met zijn vrouw en nog vier medewerkers.

Waarom hij voor dit vak heeft gekozen heeft te maken met het feit dat hij van kleins af aan eigenlijk niet beter weet. Hij hielp al vroeg met slachten, wat ze toen nog zelf deden en is er zo ingerold. Bij Slagerij Op den Brouw benen ze alles nog zelf uit en verwerken het tot panklare producten voor de consument. Ze maken veel vleeswaren zelf en daarnaast ook kant en klare maaltijden.

“We verkopen vlees uit de directe omgeving, dus streekproducten. Ze weten waar het vandaan komt. De slagerij is een gezellige winkel met vakkundig personeel en een breed assortiment vlees, kip en heerlijke vleeswaren en salades waarvan veel uit eigen keuken. Ook gerechten die vlug klaar zijn behoren tot het assortiment. Ze hebben ook een flink assortiment belegde broodjes, waar ook veel vraag naar is. Daarnaast hebben ze tijdens de zomermaanden een groot assortiment voor de barbecue, van alleen vlees tot een complete barbecue, inclusief barbecueën, tafels, stoelen, terrasverwarmers en een koelkar.” De klanten van Slagerij Op den Brouw komen van over het hele eiland en van verder. Veel oud-Smerdiekenaars komen met regelmaat in de winkel en zeggen dan “tis hier toch lekkerder dan bie ons.” Dat vinden ze leuk om te horen. In de zomermaanden weten de vele toeristen de weg naar de winkel ook altijd weer te vinden. De droom van Peter is dat hij zo kan blijven doorgaan met het leveren van een goed product. Dat begint met een goede basis, dus eerlijk vlees en daarnaast wil hij steeds meer zelf gaan maken.

“Koop lokaal en denk ook aan de kleinere ondernemers die vele uurtjes draaien om de consument weer van producten te voorzien. “Bij ons kun je bijvoorbeeld ook terecht voor een vleescheque. Heel praktische en altijd leuk om te geven, zeker met de komende decembermaand voor de deur.” Of Peter nog tips heeft om de Thoolse winkeliers meer in het zonnetje te zetten? “Nou, eigenlijk niet. Dit is al een superidee waar jullie nu mee bezig zijn.”

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

6 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

11 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden