Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

SINT-MAARTENSDIJK - De roots van de huidige slagerij Op den Brouw gaan terug naar 1937. In 2004 trad Peter in de voetsporen van zijn vader Neleward op de Brouw en opa Piet Koopman. De winkel is gevestigd in een prachtig sfeervol pand op de historische Markt in hartje Sint-Maartensdijk. In de slagerij wordt veel zelfgemaakt. Zo komt het rundvlees van boeren uit de buurt. Slager Peter op den Brouw werkt samen met zijn vrouw en nog vier medewerkers.

Waarom hij voor dit vak heeft gekozen heeft te maken met het feit dat hij van kleins af aan eigenlijk niet beter weet. Hij hielp al vroeg met slachten, wat ze toen nog zelf deden en is er zo ingerold. Bij Slagerij Op den Brouw benen ze alles nog zelf uit en verwerken het tot panklare producten voor de consument. Ze maken veel vleeswaren zelf en daarnaast ook kant en klare maaltijden.

“We verkopen vlees uit de directe omgeving, dus streekproducten. Ze weten waar het vandaan komt. De slagerij is een gezellige winkel met vakkundig personeel en een breed assortiment vlees, kip en heerlijke vleeswaren en salades waarvan veel uit eigen keuken. Ook gerechten die vlug klaar zijn behoren tot het assortiment. Ze hebben ook een flink assortiment belegde broodjes, waar ook veel vraag naar is. Daarnaast hebben ze tijdens de zomermaanden een groot assortiment voor de barbecue, van alleen vlees tot een complete barbecue, inclusief barbecueën, tafels, stoelen, terrasverwarmers en een koelkar.” De klanten van Slagerij Op den Brouw komen van over het hele eiland en van verder. Veel oud-Smerdiekenaars komen met regelmaat in de winkel en zeggen dan “tis hier toch lekkerder dan bie ons.” Dat vinden ze leuk om te horen. In de zomermaanden weten de vele toeristen de weg naar de winkel ook altijd weer te vinden. De droom van Peter is dat hij zo kan blijven doorgaan met het leveren van een goed product. Dat begint met een goede basis, dus eerlijk vlees en daarnaast wil hij steeds meer zelf gaan maken.

“Koop lokaal en denk ook aan de kleinere ondernemers die vele uurtjes draaien om de consument weer van producten te voorzien. “Bij ons kun je bijvoorbeeld ook terecht voor een vleescheque. Heel praktische en altijd leuk om te geven, zeker met de komende decembermaand voor de deur.” Of Peter nog tips heeft om de Thoolse winkeliers meer in het zonnetje te zetten? “Nou, eigenlijk niet. Dit is al een superidee waar jullie nu mee bezig zijn.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

2 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

6 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden