Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

SINT-MAARTENSDIJK - De roots van de huidige slagerij Op den Brouw gaan terug naar 1937. In 2004 trad Peter in de voetsporen van zijn vader Neleward op de Brouw en opa Piet Koopman. De winkel is gevestigd in een prachtig sfeervol pand op de historische Markt in hartje Sint-Maartensdijk. In de slagerij wordt veel zelfgemaakt. Zo komt het rundvlees van boeren uit de buurt. Slager Peter op den Brouw werkt samen met zijn vrouw en nog vier medewerkers.

Waarom hij voor dit vak heeft gekozen heeft te maken met het feit dat hij van kleins af aan eigenlijk niet beter weet. Hij hielp al vroeg met slachten, wat ze toen nog zelf deden en is er zo ingerold. Bij Slagerij Op den Brouw benen ze alles nog zelf uit en verwerken het tot panklare producten voor de consument. Ze maken veel vleeswaren zelf en daarnaast ook kant en klare maaltijden.

“We verkopen vlees uit de directe omgeving, dus streekproducten. Ze weten waar het vandaan komt. De slagerij is een gezellige winkel met vakkundig personeel en een breed assortiment vlees, kip en heerlijke vleeswaren en salades waarvan veel uit eigen keuken. Ook gerechten die vlug klaar zijn behoren tot het assortiment. Ze hebben ook een flink assortiment belegde broodjes, waar ook veel vraag naar is. Daarnaast hebben ze tijdens de zomermaanden een groot assortiment voor de barbecue, van alleen vlees tot een complete barbecue, inclusief barbecueën, tafels, stoelen, terrasverwarmers en een koelkar.” De klanten van Slagerij Op den Brouw komen van over het hele eiland en van verder. Veel oud-Smerdiekenaars komen met regelmaat in de winkel en zeggen dan “tis hier toch lekkerder dan bie ons.” Dat vinden ze leuk om te horen. In de zomermaanden weten de vele toeristen de weg naar de winkel ook altijd weer te vinden. De droom van Peter is dat hij zo kan blijven doorgaan met het leveren van een goed product. Dat begint met een goede basis, dus eerlijk vlees en daarnaast wil hij steeds meer zelf gaan maken.

“Koop lokaal en denk ook aan de kleinere ondernemers die vele uurtjes draaien om de consument weer van producten te voorzien. “Bij ons kun je bijvoorbeeld ook terecht voor een vleescheque. Heel praktische en altijd leuk om te geven, zeker met de komende decembermaand voor de deur.” Of Peter nog tips heeft om de Thoolse winkeliers meer in het zonnetje te zetten? “Nou, eigenlijk niet. Dit is al een superidee waar jullie nu mee bezig zijn.”

Meer uit Tholen

Geen Appeltje van Oranje voor Anna Zorgt, maar wel de koninklijke complimenten

SINT-ANNALAND - Zorgcoöperatie Anna Zorgt heeft donderdag een memorabel bezoek gebracht aan Paleis Noordeinde in Den Haag. Hoewel de organisatie geen Appeltje van Oranje won, was de ervaring en de erkenning op zich een feestelijk moment. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren aanwezig bij de uitreiking.

16 uur geleden
Raad stemt in met nieuwbouw Meulvliet, het Calvijn College en extra voetbalveld

THOLEN - De gemeenteraad van Tholen heeft donderdag unaniem ingestemd met het voorstel om te komen tot nieuwbouw van Meulvliet, het Calvijn College en een extra voetbalveld voor Tholense Boys. Het hele plan kost ongeveer 36 miljoen euro.

20 uur geleden
Bermbrand in struikgewas bij Sint-Annaland, brandweer beperkt schade

SINT-ANNALAND - In de berm langs de Oudelandseweg woedde er zondagmiddag een kleine brand. Dankzij de snelle inzet van de brandweer bleef de schade in het gras beperkt.

23 uur geleden
Aan de keukentafel met Mirjam de Nijs: ‘Kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit’ [AAN DE KEUKENTAFEL]

THOLEN/WOENSDRECHT - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Mirjam de Nijs van You & Me Psychologie.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: ‘Buiige wolken boven Strijenham’

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het een foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Tholen wil grotere bedrijventerreinen, meer woningen en minder restafval

THOLEN - De gemeente Tholen heeft dinsdag de begroting voor 2026 gepresenteerd. De begroting is verdeeld in drie programma's: Bestuur, Samenleving en Ruimte. In dit artikel lichten wij één van deze programma's toe, namelijk Ruimte. Het programma richt zich op het aantrekkelijk, duurzaam en leefbaar maken van Tholen als gemeente om te wonen, werken en recreëren.

2 dagen geleden
Bekende gezichten toegevoegd aan jubileumeditie Voetbalschool NOAD’67

SINT PHILIPSLAND - Bekende gezichten komen er volgende week naar Sint Philipsland voor de Voetbalschool. Naast oud-gasttrainers Piet den Boer en Huub Stevens, komen dit jaar ook Piet Fase uit Sint-Annaland en voormalige hoofdtrainers van NOAD'67 naar de jubileumeditie.

2 dagen geleden