Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smerdiekse Erik zoekt nieuwe uitdaging op het sup-board

Smerdiekse Erik zoekt nieuwe uitdaging op het sup-board

SINT MAARTENSDIJK - Erik Scherpenisse, eigenaar van 2K Music gaat een nieuwe uitdaging aan. De dj die al meer dan 20 jaar in het vak zit en tevens het gezicht is achter een aantal grote dance-evenementen is deze week gestart met zijn nieuwe bedrijf: Catalina SUP. ”Mijn project is geslaagd als ik mensen kennis kan laten maken met het suppen”, aldus Erik. 

Erik is al jaren de man die Bassrulers en Steenbergen Live organiseert. Voor de danceliefhebbers onder ons, geen zorgen, hij blijft deze geweldige feesten gewoon organiseren. Erik maakt nu van nog een passie van hem ook zijn beroep, Sup-instructeur.


Sportief

Vijf jaar geleden was Erik op vakantie in Curaçao toen hij een sup-les cadeau kreeg, meteen was hij verkocht. De combinatie van het sportieve (Erik is een echte sportman) en de ontspanning trok hem meteen aan. Terug in Nederland viel het hem op dat suppen hier niet zo bekend is en bleef hij vooral surfen. Vorig jaar kocht Erik uiteindelijk zijn eerste sup-plank en ging er gelijk mee het water op. Het was enorm genieten en al snel kwam de gedachte op om hier een bedrijf in te starten.

Evenementen

Erik die vooral in het voorjaar knalt met evenementen kwam op de gedachte juist toen hij het wat rustiger had. Maar na de zomer kwamen alweer de voorbereidingen voor de feesten en het plan werd op de lange baan geschoven. Toen in maart de Corona uitbrak was Erik anderhalve maand heel druk om zijn evenementen te cancelen. Toen hij wat rust kreeg en wat tijd voor zichzelf had kwam het sup-idee weer boven drijven. Binnen een maand had Erik zijn bedrijfsplan op tafel liggen, had hij sups gekocht en de instructeursopleiding gevolgd.

Catalina SUP 

Zijn nieuwste bedrijf, Catalina SUP dankt haar naam aan Corona. “Ik zocht te midden van alle ellende van de afgezegde feesten naar positieve gevoelens. Op een gegeven moment ging ik bedenken waar ik zou willen zijn als er een volledige lockdown zou komen. Al snel kwam ik uit bij Santa Catalina, een klein afgelegen surfersdorpje in Panama. Ik was er al eens geweest en heb daar leren surfen. Ik zou er graag nog eens naar terug gaan", zo vertelt hij.

Suppen 

Suppen is als het ware staand op een plank over het water peddelen. Het is een sport waarbij je zelf je snelheid bepaalt en daardoor wordt het ook als zeer ontspannend ervaren. Erik zal lessen gaan geven zodat mensen op een laagdrempelige manier het suppen kunnen ontdekken. Ook verhuurt hij sups en wil hij tours gaan organiseren. Veel mensen kunnen nu niet op vakantie en Erik hoopt dan ook dat zij op die deze manier toch het ultieme zomergevoel kunnen ervaren. “Op het water kan ik alles loslaten, je bent vrij”, vertelt Erik. Hij hoopt dan ook dat mensen datzelfde gevoel zullen ervaren. ”Mijn project is geslaagd als ik mensen kennis kan laten maken met het suppen. Rijk hoef ik er niet van te worden, het gaat mij puur om de voldoening die ik ervan krijg”, besluit Erik.

Meer informatie over Erik Scherpenisse en zijn nieuwe bedrijf is te vinden op www.catalinasup.nl

Meer uit Tholen

Opgelet automobilisten: Wederom code geel in Zeeland

ZEELAND - Wie vannacht of morgenochtend de weg opgaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft zojuist code geel afgegeven voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

5 uur geleden
Thoolse organisatoren blij met initiatief voor Avondvierdaagse Sint Philipsland

OUD-VOSSEMEER/THOLEN - Wandelen. Razendpopulair op Tholen. Alleen dit jaar vonden in de gemeente al verschillende activiteiten plaats als de Avondvierdaagsen, Wandelexpeditie Zuidwaterlinie en de Oosterschelde Wandelmarathon.  Maar waarom houden mensen zo van wandelen?

6 uur geleden
Het echtpaar Kovãjcs-Van Prooijen uit Tholen viert 65-jarig huwelijk

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft een bezoek gebracht aan het echtpaar Kovãjcs-Van Prooijen in Tholen om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum op 3 december.

8 uur geleden
Samen koken en mocktails maken voor senioren in De Wellevaete

SINT-ANNALAND - Voor 55-plussers in Sint-Annaland is er op dinsdag 19 december een smakelijk evenement. In sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete duiken ze samen de keuken in om gezellig te koken en te eten. Ook is er een bijzondere alcoholvrije cocktailworkshop.

10 uur geleden
'Gemiddelde wachttijd voor woning op Tholen is 8,5 maanden'

THOLEN -  Als je op Tholen op zoek bent naar een woning, moet je nu ongeveer 8,5 maanden wachten. Dat heeft de gemeente laten weten in de antwoorden op de vragen van Roy Zeilstra van GroenLinks/PvdA. “Dit is een ontspannen woningmarkt, van 6 tot 10 maanden wordt getypeerd als ontspannen."

13 uur geleden
Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

1 dag geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

1 dag geleden