Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smart Roadsters overspoelen Zeeland vanaf vrijdag

Smart Roadsters overspoelen Zeeland vanaf vrijdag

MIDDELBURG - Het wemelt van de Smart Roadsters in onze provincie, van 2 t/m 4 september. Meer dan 170 exemplaren van de kleine sportauto komen hier dit weekend bijeen voor de jaarlijkse meeting, die wordt georganiseerd door Smart Roadster Zeeland.

De Smart Roadster is een kleine tweedeurs sportcoupé. Smart bracht de auto in 2003 op de markt maar de verkopen van zowel de Roadster als de Roadster Coupé stelden teleur. Daarom werd de productie in november 2005 gestopt. Er werden uiteindelijk maar 43.901 exemplaren van het model gebouwd. De auto werd en wordt vaak verguisd. Je hoeft op internet niet lang te zoeken om artikelen te vinden met titels als ‘11 redenen waarom de Smart Roadster hopeloos is’. Van de prijs tot de prestaties, van het interieur tot de kwaliteit: het lijkt wel of er op alles iets valt aan te merken. 

Cultstatus
Toch bestaat er ook een grote groep liefhebbers van de auto. Voor hen heeft deze Smart zowat een cultstatus. Theo Luwema uit Oost-Souburg is zo’n liefhebber. En hij ontdekte al snel dat er nog veel meer adepten zijn, zowel in eigen land als elders op de wereld. Een jaar of zeven geleden sprak hij eens af met een andere adept. Die ontmoeting had een sneeuwbaleffect. Steeds meer mensen sloten zich aan, om kennis uit te wisselen, maar ook voor de lol. Én voor een goed doel. Dit jaar worden de opbrengsten gedoneerd aan Stichting Tess. In 2017 was de eerste meeting, met dertig deelnemers. Nu zijn dat er ruim 170, uit alle windstreken. De groep verblijft op camping de Duinhoeve in Burgh-Haamstede en maakt op 3 september een rondrit door de provincie. De start is bij Neeltje Jans. Ongeveer de helft van de auto’s zal die dag ook op de Markt in Middelburg te bewonderen zijn.

Luwema organiseert de meeting samen met Richard Amersfoort uit Middelburg, die recent ook met ‘het Smartvirus’ besmet raakte en al snel in de organisatie stapte. De heren ontkennen niet dat de auto beperking heeft, maar ze zijn dól op hun voertuigen. “Het rijdt bijna als een kart. Heerlijk!” Meer informatie over de meeting is te vinden op https://452fun.nl.

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

2 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

6 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

8 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden