Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sloveen Tratnik wint zestiende etappe in Giro d'Italia

Sloveen Tratnik wint zestiende etappe in Giro d'Italia

SAN DANIELE DEL FRIULI (ANP) - De Sloveen Jan Tratnik heeft de zestiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. Het was een rit met tal van heuvels van Udine naar San Daniele del Friuli. Ook kort voor de streep ging het nog even steil omhoog. Daar liet de renner van Bahrain-McLaren zijn medevluchter Ben O'Connor achter. De Australiër van NTT bereikte nog wel als tweede de finish.

Tratnik (30) en O'Connor maakten eerder deel uit van een vroeg ontstane kopgroep die lange tijd uit 28 renners bestond. Geen van hen was een bedreiging voor de rozetruidrager João Almeida. De 22-jarige Portugees zette een kleine dertien minuten na de binnenkomst van Tratnik op het slotklimmetje even aan en pakte twee tellen op zijn concurrenten. Wilco Kelderman start ook woensdag als nummer 2 in het klassement in de zware bergrit met aankomst bergop in Madonna di Campiglio. Het verschil tussen beiden is nu 17 seconden.

In de oorspronkelijke kopgroep hadden de Italiaan Giovanni Visconti en de Portugees Ruben Guerreiro vooral oog voor de te verdienen bergpunten. Guerreira, eerder al ritwinnaar, was als eerste boven op de Madonnina de Domm, Visconti pakte de meeste punten op de Monte Spig, zoals hij dat ook deed op de Monteaperta, nadat zijn rivaal mechanische problemen had gehad. De kopgroep had halverwege de rit al een voorsprong van acht minuten.

Op het lokale parcours rond finishplaats San Daniele del Friuli moest drie keer de Monte di Ragogna, een steil hellinkje van een kleine 3 kilometer, worden beklommen. Bij de eerste doorkomst was het verschil met de groep rond Kelderman en Almeida al opgelopen tot zo'n elf minuten. Bij de tweede doorkomst viel Tratnik aan. Achter hem kwamen zeven renners samen onder wie zijn ploeggenoot Enrico Battaglin die de achtervolging probeerde te ontregelen. O'Connor was niet te houden en sloot bij de laatste doorkomst op de top aan.

In de sprint bergop was Tratnik echter de sterkste en kon de Sloveen zijn negende zege als wielerprof boeken. Vorig jaar nog troefde hij zijn landgenoot Primoz Roglic af in de proloog van de Ronde van Romandië.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

10 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

10 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

12 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

12 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

13 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

13 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

13 uur geleden