Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slotconcert Scheldegalm XXL in Hansweert

Slotconcert Scheldegalm XXL in Hansweert

HANSWEERT - Muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert houdt zaterdag het slotconcert van het project Scheldegalm XXL.

Begin dit jaar deed Scheldegalm een persoonlijke oproep aan niet alleen oud-leden, ook alle inwoners van Hansweert en Schore ontvingen een flyer en via sociale media werden belangstellenden uit omliggende plaatsen uitgenodigd deel te nemen aan Scheldegalm XXL. Een project waarbij niet alleen ‘herintreders’ (oud-leden), maar ook andere ervaren muzikanten (ongeacht het instrument dat men bespeelt) samen met de muzikanten van Scheldegalm in 10 repetities gezamenlijk toewerken naar een slotconcert. Zaterdag (22 april) is dat slotconcert. De projectnaam Scheldegalm XXL is daarbij vooraf goed gekozen. De bestaande bezetting van Scheldegalm is zaterdag met maar liefst 14 muzikanten uitgebreid.

Muzikale leiding

Het slotconcert staat, net als de voorafgaande repetitieavonden, onder leiding van de dirigent van Scheldegalm, Erwin Eestermans uit het Belgische Essen en slagwerkinstructeur Rene Kaljouw. Het plezier in samen muziek maken en het sociale aspect stonden gedurende het hele traject, dat in februari van start ging, voorop. De aanleiding voor Scheldegalm XXL was gelegen in het teruglopende ledenaantal dat veel muziekverenigingen parten speelt. De deelnemers aan Scheldegalm XXL namen kosteloos en zonder verdere verplichtingen deel, maar de hoop is dat er toch enkele zo enthousiast zijn geworden dat ze zich bij de vereniging aansluiten of regelmatig willen aansluiten bij andere projecten.

Playlist

De playlist komende zaterdag biedt, zeker met dank aan de extra muzikanten waaronder (naast de voor harmonieorkesten gebruikelijke musici) ook gitaristen en een zangeres, een gevarieerd programma met werken als o.a. Joseph and the amazing technicolor Dreamcoat, And all that Jazz, Kings and Queens en Music from Glee. Naast harmonie en slagwerkgroep zullen ook de leerlingen en dweilband Scheldedweilers acte de présence geven. Het slotconcert Scheldegalm XXL vindt plaats in dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. De zaal is open om 19:30 uur, het concert zelf begint om 20:00 uur. De entree is vrij. Na afloop van het concert is het nog niet afgelopen, dan treedt namelijk de coverband Jottum op.

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

13 uur geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

2 dagen geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

2 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

3 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

3 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

4 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

4 dagen geleden