Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slob: kind mag na negatieve zelftest met snottebel naar school

Slob: kind mag na negatieve zelftest met snottebel naar school

DEN HAAG (ANP) - Kinderen mogen met een snottebel naar school, als ze een negatieve testuitslag hebben. Daarvoor hoeven ze niet naar de teststraat van de GGD omdat een negatieve zelftest ook volstaat, laat demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) weten.

Het zogeheten 'snottebellenbeleid' werd vorige week aangescherpt door het kabinet. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar moeten nu ook met lichte verkoudheidsklachten thuisblijven, terwijl zij daarmee eerder nog naar school mochten. De maatregel moet eraan bijdragen dat het aantal coronabesmettingen in het onderwijs terugloopt. Kinderen bleken relatief vaak het coronavirus bij zich te dragen.

Ook moet het onlangs aangescherpte beleid ervoor zorgen dat leerlingen nog naar school kunnen en het fysieke onderwijs kan doorgaan, aldus Slob. Het kabinet wil het onderwijs zo lang mogelijk openhouden, omdat leerlingen al kampen met achterstanden en psychisch leed door eerdere schoolsluitingen.

Kaalslag in klassen

De Volkskrant meldde vrijdag dat scholen vaak discussies hebben met ouders of kinderen al dan niet thuis moeten blijven. Ook zorgt de maatregel volgens de krant voor een "kaalslag" in de klassen omdat zo veel kinderen niet naar school kunnen. Slob erkent dat het vorige week aangescherpte snottebellenbeleid "niet leuk" is, maar volgens hem is het "helaas de situatie waar we nu in zitten".

Verder geldt het dringende advies aan kinderen in groep 6, 7 en 8 om zich twee keer per week te testen. Hiervoor heeft het kabinet voor de komende twee weken 2,4 miljoen zelftests beschikbaar gesteld voor scholen. Voor de kerstvakantie komt een volgende levering.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Vorige week kwart van de boosterprikken gezet zonder afspraak

UTRECHT (ANP) - Voor ongeveer een kwart van alle boosterprikken die afgelopen week bij de GGD'en is gezet, was vooraf geen afspraak gemaakt. Dat laat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

8 uur geleden
Meer dan 58.000 positieve coronatests gemeld bij RIVM

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 58.666 coronagevallen geregistreerd. Maar het werkelijke aantal was hoger, want de achterstand bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is fors gestegen.

8 uur geleden
Achterstand RIVM stijgt: 78.000 positieve coronatests niet gemeld

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests dat nog niet is geregistreerd, blijft snel oplopen. De achterstand bedraagt nu ongeveer 78.000 meldingen over de afgelopen negen dagen. Dat zijn er 18.000 meer dan op dinsdag, de grootste toename in een dag sinds het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de achterstand deelt.

9 uur geleden
Iets minder Covidpatiënten in ziekenhuis, minder dan 250 op ic

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag iets afgenomen, na drie dagen van lichte toenames. In totaal liggen er nu nog 1154 mensen met het coronavirus onder de leden, 9 minder dan dinsdag.

9 uur geleden
Van Dissel: kans opname in ziekenhuis en ic lager met omikron

DEN HAAG (ANP) - De kans dat mensen met de omikronvariant in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, ligt 40 procent lager dan bij de deltavariant van het coronavirus. Van deze patiënten wordt ongeveer 10 procent zo ziek dat ze naar de intensive care moeten. Bij de eerdere variant was dat nog 20 procent, zo staat in de aannames van RIVM-directeur Jaap van Dissel, die hij de Tweede Kamer voorhield.

11 uur geleden
Coronatester wil GGD toch helpen, maar pas na betalen vergoeding

AMSTERDAM (ANP) - Het commerciële coronatestbedrijf HealthCheckCenter is alsnog bereid om tests uit te voeren voor de GGD'en. De testaanbieder komt terug op zijn eerdere weigering, maar wil wel een vergoeding voor het regelen van de testlocaties. Het bedrijf wijst daarvoor naar Stichting Open Nederland, de organisatie achter de commerciële toegangstesten. De stichting heeft het "voor ons onmogelijk gemaakt om in te gaan op de oproep om de GGD op deze wijze bij te staan", aldus HealthCheckCenter-topman Maarten Cuppen.

1 dag geleden
Halve dag eerder klachten door omikron, zien RIVM-onderzoekers

BILTHOVEN (ANP) - De omikronvariant van het coronavirus bezorgt mensen die besmet raken korter na elkaar klachten dan de deltavariant, melden onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze hebben berekend dat bij omikron gemiddeld 3,4 dagen zit tussen het moment dat iemand met het virus klachten krijgt en het moment dat een aangestoken huisgenoot de eerste symptomen ontwikkelt. Bij de deltavariant bedroeg die periode gemiddeld 3,9 dagen bij mensen uit hetzelfde huishouden.

1 dag geleden