Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slikken van de Heen weer open voor publiek

Slikken van de Heen weer open voor publiek

SINT-PHILIPSLAND - Vanaf maandag 1 februari zijn de Slikken van de Heen weer toegankelijk voor het publiek en kan iedereen de Wisenten bewonderen. De twee wandelroutes in het gebied hebben een update gehad en zijn nu voorzien van symbolen. Er is een torenroute en een kijkschermroute, beide zijn voorzien van nieuwe en duidelijke bewegwijzering.

In het vroege voorjaar van 2019 zijn de eerste Wisenten naar de Slikken van de Heen gekomen. De dieren moesten eerst aan het gebied wennen en liepen daarom in een zogenaamd wengebied. Dat bleek allemaal goed te verlopen en er waren zelfs al kalfjes geboren. Het was tijd om ze kennis te laten maken met het hele gebied. In het najaar van 2020 werden de hekken rondom het wengebied weggehaald en kon de kudde, nu aangegroeid tot 14 dieren, de gehele Slikken gaan verkennen. Aan de hand van twee GPS-zenders waren de dieren goed te volgen. Verder werden de dieren nauwlettend in de gaten gehouden door onze medewerkers en medewerkers van FREE nature. Al snel bleek dat ze het hele terrein gebruikten en de kreken niet uit de weg gingen. Nu ze het gebied volledig hebben verkend en weten waar de voedselrijke plekken zijn, is het tijd om het gebied weer open te stellen voor publiek.

Gedragsregels
We vragen de bezoekers goed te letten op de gedragsregels omtrent de Wisenten en andere grazers. Houdt altijd minstens 50 meter afstand tot de dieren, ook als ze zelf jouw kant op komen. Mocht je een kudde tegen komen op de paden loop er dan met en grote boog omheen of draai om, doorkruis de kuddes niet. En niet geheel onbelangrijk; het is in deze tijd van het jaar erg nat en soms modderig in het gebied. Houd daarbij rekening met je schoeisel (wandelschoenen of laarzen).

Meer uit Tholen

Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

3 uur geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

19 uur geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

20 uur geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

1 dag geleden
GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus

THOLEN - De GGD Zeeland opent vanaf 2 oktober weer een vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona mogen hier op afspraak een nieuwe prik halen.

1 dag geleden
Brasserie de Zeester runner-up 'Hét Lipton Terras van 2023' en wint 30.000 euro

THOLEN - Brasserie de Zeester in Scherpenisse heeft de tweede plek veroverd in de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2023’. Dit resultaat heeft de brasserie een prijs van maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Eerder deze zomer waren de eigenaren al de gelukkige winnaars van de maandelijkse prijs van 10.000 euro.

1 dag geleden
Cuisine d'Oc keukens bestaat 10 jaar

SINT-PHILIPSLAND - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september viert Cuisine d’Oc keukens haar 10e verjaardag. Het worden 2 dagen die bol staan van leuke activiteiten voor jong en oud. Op het parkeerterrein komt een tent, een frietkar, een ijscokar en een springkussen voor de kids.

1 dag geleden