Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sleuteloverdracht trapt songfestivalseizoen af

Sleuteloverdracht trapt songfestivalseizoen af

ROTTERDAM (ANP) - Het duurt nog iets meer dan honderd dagen voordat de eerste halve finale op het programma staat maar in Rotterdam zijn dinsdag al de eerste contouren van het Eurovisiesongfestival op Nederlandse bodem zichtbaar. In het stadhuis draagt Tel Aviv, de gastheer van vorig jaar, de 'Eurovisiesleutel’ over aan burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De sleuteloverdracht is traditiegetrouw de eerste officiële handeling voor de nieuwe gaststad en mag ook wel de aftrap van het nieuwe songfestivalseizoen worden genoemd. Voor de deelnemende landen wordt namelijk ook via loting bepaald wie in welke halve finale terechtkomt.

Bij de overdracht en bijbehorende loting komen de drie songfestivalpresentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit voor het eerst in actie. Nederland mag het songfestival voor het eerst in 40 jaar weer organiseren dankzij de winst van Duncan Laurence vorig jaar in Israël. In totaal doen in Rotterdam 41 landen mee.

Jeangu Macrooy mag in mei de eer van Nederland verdedigen. Hij zit dinsdag niet in de koker bij de loting omdat Nederland als gastland al verzekerd is van een plek in de finale op 16 mei. Ook de 'big five’ - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië - zijn al geplaatst.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden