Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sleutelbeenbreuk en hersenschudding Paternoster na crash EK baan

Sleutelbeenbreuk en hersenschudding Paternoster na crash EK baan

MÜNCHEN (ANP) - De Italiaanse baanwielrenster Letizia Paternoster heeft een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen overgehouden aan haar crash tijdens de afvalkoers op de EK in München. De wereldkampioene op dit onderdeel moest uit voorzorg de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Paternoster liet via Instagram weten dat haar sleutelbeen op drie plaatsen is gebroken.

De 23-jarige Italiaanse, die op de weg voor Trek-Segafredo rijdt en op dit EK zilver pakte met de Italiaanse achtervolgingsploeg, kwam tijdens de afvalkoers in het gedrang ten val. Het leidde tot een massale valpartij met heel wat rensters. Paternoster bleef aanvankelijk bewegingloos liggen op de baan. Ze werd daar minutenlang behandeld door een medisch team. Paternoster werd uiteindelijk op een brancard vervoerd naar het ziekenhuis, met een beschermende nekkraag om.

Na een lange onderbreking ging de afvalkoers verder. De Nederlandse Mylène de Zoete pakte brons, het goud ging naar Lotte Kopecky uit België.

Meer uit Sport

Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

1 minuut geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

1 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

1 uur geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

1 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

1 uur geleden
Judoka De Wit naar halve finale van EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit staat in de halve finale van de EK in Zagreb. De beste Nederlander in de klasse tot 81 kilogram was in de kwartfinale ook te sterk voor Maxim Trigub uit Ierland (waza-ari)

4 uur geleden
Renner Zijlaard verlaat Ronde van Romandië met gebroken elleboog

BASEL (ANP/BELGA) - Maikel Zijlaard gaat niet meer van start in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander heeft een breuk in zijn linkerelleboog opgelopen en staat acht weken aan de kant, meldt zijn team Tudor Pro Cycling.

6 uur geleden