Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffers Weinstein maken bezwaar tegen miljoenenschikking

Slachtoffers Weinstein maken bezwaar tegen miljoenenschikking

NEW YORK (ANP/RTR) - Zes vrouwen die zeggen te zijn misbruikt door Harvey Weinstein, hebben bij een rechtbank in New York bezwaar gemaakt tegen een miljoenenschikking. Die moet slachtoffers van de gevallen filmproducent het recht geven duizenden dollars aan compensatie te claimen.

De deal is bedoeld om rechtszaken af te kopen, maar volgens de advocaten van de zes komen veel slachtoffers er bekaaid vanaf. Ze schrijven in een bezwaarschrift dat weliswaar wordt gesproken over compensatie tot 750.000 dollar per persoon, maar dat is volgens hen onderdeel van een "wrede grap". In de praktijk krijgen de meeste vrouwen waarschijnlijk hooguit 10.000 tot 20.000 dollar, schrijven ze.

De "voornaamste winnaars" zijn volgens de advocaten de 68-jarige Weinstein, zijn broer Robert en andere "extreem rijke" topfiguren van hun voormalige bedrijf The Weinstein Company. Die zouden zo worden gevrijwaard van juridische aansprakelijkheid en hoeven zelf niet mee te betalen, aldus de juristen. Ze roepen de rechtbank op de deal af te wijzen.

De advocaten hebben eerder ook al geklaagd dat de schikking Weinstein niet dwingt om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden. Tientallen vrouwen hebben de voormalige filmproducent beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij is door een rechtbank in New York al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar voor seksueel misbruik en verkrachting en wordt ook nog vervolgd in Los Angeles.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Oppositie Wit-Rusland wantrouwig over 'vroeg stemmen'

MINSK (ANP/AFP) - Kiezers in Wit-Rusland kunnen vanaf dinsdag al een stem uitbrengen voor de presidentsverkiezingen van zondag. Dan hoopt de autoritaire leider Aleksandr Loekasjenko (65) weer herkozen te worden. De oppositie vreest voor fraude en roept kiezers op nog even te wachten met stemmen.

36 minuten geleden
Amnesty: mensenrechtenschendingen politie VS bij racismeprotesten

NEW YORK (ANP) - De autoriteiten in de Verenigde Staten hebben zich schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen bij het optreden tegen de demonstraties tegen racisme en buitensporig politiegeweld de afgelopen maanden, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport. Volgens Amnesty is er disproportioneel geweld gebruikt tegen demonstranten, medici, journalisten en waarnemers.

40 minuten geleden
Polen meldt hoogste stijging coronagevallen tot dusver

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 680 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Het dodental door de epidemie steeg met 6 naar 1738.

1 uur geleden
Belgische oud-burgemeester vermoord

AALST (ANP) - Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is vermoord. Huidig burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft dat gezegd tegen Belgische media. Het gaat volgens hem om een niet-politieke misdaad in de relationele sfeer. Een verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

1 uur geleden
Miljardair Branson mogelijk volgend jaar mee met ruimteschip

MOJAVA (ANP/AFP) - Miljardair Richard Branson gaat waarschijnlijk volgend jaar mee met een ruimteschip van zijn ruimtevaartbedrijf. Virgin Galactic wil dit najaar nog bemande testvluchten uitvoeren. Als die succesvol zijn, kan Branson als passagier mee met een vlucht.

2 uur geleden
'Spaanse koning Juan Carlos in Portugal'

CASCAIS (ANP) - De Spaanse koning Juan Carlos is in Portugal neergestreken nadat hij had meegedeeld naar aanleiding van schandalen buiten Spanje te gaan wonen. Portugese media melden dat hij in Estoril is, 20 kilometer ten westen van Lissabon. Juan Carlos, die na zijn aftreden in 2014 de titel koning behield, heeft daar in de Villa Giralda ook een deel van zijn jeugd doorgebracht. Hij woonde er langere tijd voor hij in 1975 de troon besteeg.

3 uur geleden
Nieuwe beelden arrestatie George Floyd: 'schiet me niet neer'

MINNEAPOLIS (ANP) - Een Britse krant heeft nieuwe beelden gepubliceerd van de arrestatie van George Floyd. Te zien is hoe de zwarte Amerikaan in paniek lijkt te zijn tijdens zijn arrestatie en de politie smeekt hem niet neer te schieten.

4 uur geleden