Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffer dodelijke steekpartij is student (20) van Scalda Vlissingen

Slachtoffer dodelijke steekpartij is student (20) van Scalda Vlissingen

VLISSINGEN - De jongeman die donderdagavond is overleden na een steekincident in Vlissingen is de 20-jarige Rainee Laveist. Hij was student van de opleiding BBL-Metaal van Scalda in Vlissingen. Dat maakt de directie van de onderwijsinstelling bekend in een bericht aan haar medewerkers en studenten.

De steekpartij vond donderdag plaats rond 22.40 uur op het Bellamypark in de Vlissingse binnenstad. Daar was het Kickoff Festival voor studenten van verschillende onderwijsinstellingen aan de gang. Hulpverlening aan het slachtoffer mocht niet meer baten. Hij is een uur later ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. In de brief schrijven directeur Veronique van de Reijt en bestuursvoorzitter Hendrik-Jan van Arenthals van Scalda ‘intens mee te leven met de ouders, familie en vrienden van Rainee. We denken ook aan de medestudenten en docenten en degenen die gisteren getuige waren van het incident en de nasleep ervan.’ 

Stilstaan

Binnen het cluster Maritiem, ICT en Techniek van Scalda wordt op gepaste wijze stilgestaan bij het overlijden. ‘In heel Scalda zal hulp geboden worden aan alle mensen die dat nodig hebben.’

De politie heeft donderdagavond rond 23.20 uur in Middelburg een verdachte aangehouden voor het steekincident. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Middelburg.

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

2 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

3 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

3 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

4 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

5 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

5 dagen geleden