Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slaapstrandhuisjes in Veere voor vluchtelingen

Slaapstrandhuisjes in Veere voor vluchtelingen

VEERE - Op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg in de stad Veere worden er in oktober zes slaapstrandhuisjes geplaatst. De strandhuisjes worden gebruikt voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.

De vluchtelingen verbleven de laatste maanden in Veere en vinden het fijn wonen daar. In oktober eindigt de particuliere opvang en is er gezocht naar mogelijkheden om de vluchtelingen een langere periode te huisvesten. De woningen zijn geschikt voor de wintermaanden en er kunnen ongeveer vier personen in verblijven. Ook zijn ze voorzien van cv, sanitair, keuken en tv.

Werkzaamheden
Er is al contact geweest met naaste bewoners en de naastgelegen tennisvereniging. Op korte termijn worden zij bijgepraat over de werkzaamheden die binnenkort van start zullen gaan.

Meer uit Middelburg

Expositie Fotoclub de Draadontspanner bij Rechtbank Middelburg

MIDDELBURG - Leden van Fotoclub de Draadontspanner exposeren tot eind mei 2024 in Rechtbank Middelburg aan de Kousteensedijk. 

16 minuten geleden
Bonaire.com: een nieuw toeristisch platform met Zeeuwse software

MIDDELBURG - De ervaren tech-ondernemer Robin Weesie heeft samen met Glenn Doeze het initiatief genomen om een toeristisch platform voor Bonaire te ontwikkelen. Een platform waar (potentiële) bezoekers niet alleen inspiratie en informatie kunnen vinden over het Caribisch eiland, maar waar ook direct geboekt kan worden. Na een zorgvuldige zoektocht is besloten om het platform te ontwikkelen op de software van Localbooker.

3 uur geleden
Nieuw leven voor de concertvleugel van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Dromen van een volle zaal, een concertvleugel en je eigen composities spelen. Dat is de droom van ieder kind, jongeren maar ook volwassenen die ooit de eerste toon aansloegen op een piano. Deze dromen kan je vanaf nu waarmaken in de Zeeuwse Concertzaal. Vanaf 8 april biedt de Concertzaal namelijk de mogelijkheid om regelmatig de Steinway concertvleugel te bespelen.

4 uur geleden
Scalda bekroond met zes Gouden Schoolkantine Schalen

MIDDELBURG - Scalda heeft voor al haar locaties de Gouden Schoolkantine Schaal 2023-2024 van het Voedingscentrum ontvangen. Het behalen van de gouden status is het resultaat van intensieve inspanningen van Scalda om haar kantine gezonder te maken. Met minstens 80% van het assortiment bestaande uit gezonde opties zoals broodjes, fruit en andere voedzame producten, en de voortdurende beschikbaarheid van drinkwater, wordt het voor studenten gemakkelijker gemaakt om gezonde keuzes te maken. 

4 uur geleden
Aanhangwagen kantelt bij Schroebrug Middelburg

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is woensdag aan het einde van de middag een aanhangwagen van een tractor gekanteld. Dit zorgde voor de nodige verkeershinder.Het ongeluk gebeurde toen de tractorbestuurder vanaf het Groene Woud richting de spoorwegovergang reed. Net voor het oprijden van de brug ging het mis. Door onbekende oorzaak belandde de aanhanger die achter de tractor was gekoppeld op zijn linker zijkant. De tractor zelf bleef gelukkig overeind. Vanwege het ongeluk moest direct één rijstrook worden afgesloten. Later moesten ook het fietspad over de brug en de rijbaan richting A58 worden dichtgezet. Handhavers en politieagenten probeerden het verkeer in goede banen te leiden maar desondanks ontstonden flinke files, met als gevolg dat auto's omkeerden kozen voor een oversteek via de Stationsbrug, terwijl dat niet is toegestaan.Met behulp van een kraan is de aanhangwagen rond 16.50 uur weer overeind gezet. Tien minuten later kon de tractor weer verder rijden.

4 uur geleden
Het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024

DISHOEK - Het 75-jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie) / NATO (North Atlantic Treaty Organization, opgericht in april 1949), is voor Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te stellen voor het publiek. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement 'het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024'.

1 dag geleden
Nieuwe tentoonstelling in Veere: Scottish Diaspora Tapestry

VEERE - Op vrijdag 29 maart 2024 om 14:00 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling Scottish Diaspora Tapestry door Bert Tuk, wethouder Cultuur van de gemeente Veere. Van 30 maart tot 7 juni 2024 is het beroemde Tapijt weer te zien in Museum Veere, de Schotse Huizen. Tien jaar na het gereedkomen van de indrukwekkende collectie van geborduurde panelen en de eerste tentoonstelling in Museum Veere in 2015, keert het complete 153 meter lange tapijt weer terug. De 311 panelen waaruit het wandtapijt bestaat, laten de eeuwenlange Schotse migratiegeschiedenis op indrukwekkende wijze zien.

1 dag geleden