Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Skateboardster Jacobs als eerste weg uit quarantainehotel Tokio

Skateboardster Jacobs als eerste weg uit quarantainehotel Tokio

TOKIO (ANP) - Skateboardster Candy Jacobs heeft als eerste Nederlandse sporter het quarantainehotel in Tokio verlaten en is op weg terug naar huis. De 31-jarige Limburgse was vorige week woensdag ook het eerste lid van TeamNL op de Olympische Spelen die in quarantaine moest, nadat ze positief had getest op het coronavirus.

Juichend stapte Jacobs het hotel uit waar alle olympische deelnemers zitten die positief testen op het virus. Ze werd met een busje naar vliegveld Narita gebracht voor de terugreis.

Op Instagram, waar ze haar volgers vrijwel dagelijks op de hoogte hield van haar situatie in het quarantainehotel, schreef de skateboardster bij een reeks foto's en video's van haar turbulente verblijf in Tokio een soort 'afscheidsverhaal'. "Ik ben met een mentaal gevecht bezig en ik heb wat tijd nodig om hiervan te herstellen. Zowel fysiek als mentaal", aldus Jacobs, die naar eigen zeggen de afgelopen dagen amper heeft gegeten en geslapen. "Skateboarden gaat me hierbij helpen. We zijn skateboarders: we vallen, maar we staan altijd weer op."

Taekwondoka Reshmie Oogink, roeier Finn Florijn, tennisser Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot en twee andere begeleiders van de roeiploeg zitten nog in het quarantainehotel. In principe moeten ze daar allemaal tien dagen blijven. Ze mogen eerder naar huis als ze op dag 6 en 7 van hun verblijf negatief testen.

Sportkoepel NOC*NSF noemde de omstandigheden in het hotel eerder in de week "zeer zorgelijk en onacceptabel". Na inmenging van het Internationaal Olympisch Comité en de Nederlandse ambassade in Japan kregen de sporters en begeleiders van TeamNL die besmet zijn geraakt met het coronavirus in ieder geval de mogelijkheid om dagelijks wat buitenlucht op te snuiven.

Meer uit Sport

Wawrinka wint op Roland Garros duel met generatiegenoot Murray

PARIJS (ANP) - Stanislas Wawrinka staat in de tweede ronde van Roland Garros. De oud-winnaar was in Parijs met 6-4 6-4 6-2 te sterk voor generatiegenoot en oud-finalist Andy Murray.

7 uur geleden
Stoïcijnse De Jong had 'bal aan touwtje' op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong was zondag stoïcijns en fitter dan zijn tegenstander. Dat zei de tennisser na zijn debuut in het hoofdschema van Roland Garros. Hij versloeg verrassend de Brit Jack Draper in vijf sets: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3.

9 uur geleden
Giro-zege maakt Pogacar sprakeloos

ROME (ANP) - Tadej Pogacar won al twee keer de Tour de France maar was toch weer even sprakeloos na zijn eerste eindzege in de Giro d'Italia. "Wat kan ik zeggen, mijn gevoel is moeilijk te omschrijven", zei de Sloveen in het flashinterview, kort voordat hij in Rome zijn laatste roze trui in ontvangst mocht nemen.

10 uur geleden
Hattrick wielrenster Wiebes in RideLondon Classique

LONDEN (ANP) - Lorena Wiebes heeft met overmacht de Britse wielerkoers RideLondon Classique gewonnen. De renster van SD Worx-Protime won de derde en laatste etappe met finish op The Mall bij Buckingham Palace, de plek waar Marianne Vos in 2012 haar olympische titel veroverde.

11 uur geleden
Pogacar wint bij debuut Giro d'Italia, slotrit voor Merlier

ROME (ANP) - Tadej Pogacar heeft bij zijn eerste deelname meteen de Giro d'Italia gewonnen. De eindzege van de Sloveen van UAE Team Emirates kwam de afgelopen weken nooit in gevaar nadat hij op de tweede dag met winst in een bergrit de roze leiderstrui had veroverd. Pogacar won uiteindelijk zes ritten waaronder de voorlaatste met tweemaal de beklimming van de Monte Grappa.

12 uur geleden
De Jong verrast Brit Draper en bereikt tweede ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft bij zijn debuut op Roland Garros de tweede ronde bereikt. De tennisser uit Hoofddorp versloeg in de eerste ronde de Brit Jack Draper in een lange, door regen onderbroken, vijfsetter: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3. De 23-jarige De Jong bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi en is nu nog de nummer 176 van de wereld. Draper bezet de 39e plaats op de wereldranglijst.

12 uur geleden
Leclerc denkt na zege op thuiscircuit aan overleden vader

MONACO (ANP) - De zege op zijn thuiscircuit in de Formule 1 deed Monegask Charles Leclerc veel. De 26-jarige rijder van Ferrari startte twee keer eerder van poleposition, maar wist toen niet te winnen.

12 uur geleden