Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Skateboarden kun je nu ook in Goese winkel doen

Skateboarden kun je nu ook in Goese winkel doen

GOES - Een indoor skatepark laat vooralsnog nog op zich wachten, maar jongeren in de gemeente Goes en omgeving willen wel skaten, steppen en BMX'en. Ook als het slecht weer is.

Maarten Landegent biedt in zijn Lux Boardshop aan de Grote Kade heeft de oplossing. Achterin zijn zaak heeft hij een miniramp laten bouwen. “Jongeren kunnen bij slecht weer nergens naartoe. Op een gegeven moment dacht ik: ‘Waarom maak ik niet iets in de winkel?’ Ik heb ruimte genoeg en wil die gasten een plek bieden.”

Timmerman

Een bevriende timmerman bouwde de ramp in een week. Sindsdien leven jongeren zich uit. Elke dag komen er wel een paar langs. Landegent geniet van hun aanwezigheid. “Ze kunnen hun gang gaan", zegt hij. “Als ze even stil moeten zijn, omdat ik met klanten bezig ben, vraag ik dat. Dan luisteren ze meteen. En als de winkel dicht gaat, roep ik ze en gaan ze naar huis.”

Vergunningen

De miniramp staat er wat Landegent betreft zolang er geen indoor skatepark is. Hij heeft sinds vorig jaar de beschikking over een ruimte aan de Houtkade. De papieren en juiste vergunningen laten echter nog op zich wachten. “Ik wilde echter nu al iets positiefs doen voor die gasten. Ze moeten iets leuks te doen hebben. Er vertrekken er al genoeg.”

Meer uit Beveland

Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 uur geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

6 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

6 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

23 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

1 dag geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

1 dag geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden