Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Skateboarden kun je nu ook in Goese winkel doen

Skateboarden kun je nu ook in Goese winkel doen

GOES - Een indoor skatepark laat vooralsnog nog op zich wachten, maar jongeren in de gemeente Goes en omgeving willen wel skaten, steppen en BMX'en. Ook als het slecht weer is.

Maarten Landegent biedt in zijn Lux Boardshop aan de Grote Kade heeft de oplossing. Achterin zijn zaak heeft hij een miniramp laten bouwen. “Jongeren kunnen bij slecht weer nergens naartoe. Op een gegeven moment dacht ik: ‘Waarom maak ik niet iets in de winkel?’ Ik heb ruimte genoeg en wil die gasten een plek bieden.”

Timmerman

Een bevriende timmerman bouwde de ramp in een week. Sindsdien leven jongeren zich uit. Elke dag komen er wel een paar langs. Landegent geniet van hun aanwezigheid. “Ze kunnen hun gang gaan", zegt hij. “Als ze even stil moeten zijn, omdat ik met klanten bezig ben, vraag ik dat. Dan luisteren ze meteen. En als de winkel dicht gaat, roep ik ze en gaan ze naar huis.”

Vergunningen

De miniramp staat er wat Landegent betreft zolang er geen indoor skatepark is. Hij heeft sinds vorig jaar de beschikking over een ruimte aan de Houtkade. De papieren en juiste vergunningen laten echter nog op zich wachten. “Ik wilde echter nu al iets positiefs doen voor die gasten. Ze moeten iets leuks te doen hebben. Er vertrekken er al genoeg.”

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

23 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

1 dag geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

2 dagen geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

2 dagen geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

2 dagen geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

2 dagen geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden