Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Gepubliceerd op 24 augustus 2019 - 10:27 Samen met De Bode
THOLEN - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn al jaren een regelrechte hit onder de basisschooljeugd. Dankzij het Sjors-boekje maakten al meer dan 3500 basisschoolkinderen kennis met diverse sportieve en culturele activiteiten binnen de gemeente Tholen. Om die reden heeft de gemeente besloten om Sjors Creatief en Sjors Sportief ook dit schooljaar te laten draaien. De boekjes waar alle activiteiten in staan, zijn inmiddels uitgereikt. Door middel van het project kunnen basisschoolleerlingen zich oriƫnteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente Tholen.
Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Sjors Sportief en Sjors Creatief is een landelijk format van Sportstimulering Nederland. Mascotte Sjors stimuleert kinderen om deel te nemen aan een van de activiteiten. Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt inmiddels in bijna honderd gemeenten ingezet. Kinderen krijgen hierbij een boekje met een enorm breed aanbod van allerlei sportieve en culturele activiteiten. Sommige activiteiten kunnen de kinderen gratis uitproberen, voor anderen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Groot voordeel hierbij is dat kinderen niet eerst lid hoeven te worden om iets uit te kunnen proberen. Zo kan je kind verschillende sporten of hobby's uitproberen en later een keuze maken.

Tevredenheid

De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee. Gemiddeld doen jaarlijks 600 basisschoolleerlingen mee. Dit tot grote tevredenheid van de gemeente en betrokken verenigingen. Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Tholen hebben recent het Sjors Sportief/Creatief boekje ontvangen. De leerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven vanaf 4 september. Dit gebeurt via sjorssportief.nl.

Keuze

"Kinderen kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door", zo vertelt de gemeente Tholen enthousiast. "Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die we hiervoor inzetten."

Reacties (0)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.