Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sjarel Ex stopt als directeur van Boijmans

Sjarel Ex stopt als directeur van Boijmans

ROTTERDAM (ANP) - Sjarel Ex stopt komend najaar als directeur van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen. Het museum is de komende jaren dicht wegens renovatie, maar toont de collectie wel in een spraakmakend depot dat ernaast is verrezen en internationaal de belangstelling trekt.

Het depot geldt als de kroon op zijn werk en Ex verzocht de raad van toezicht om zijn lopende contract nu te ontbinden. Ex was sinds 2004 artistiek en zakelijk eindverantwoordelijk voor het museum, de laatste jaren samen met co-bestuurder en mededirecteur Ina Klaassen. Hij zet zijn loopbaan voort als zelfstandig onderzoeker en tentoonstellingsmaker, aldus Boijmans.

Klaassen noemt hem op "de eerste plaats een visionair met lef". "Zijn eigenzinnige blik en bevlogen aanpak hebben de groei die het museum heeft doorgemaakt aangewakkerd en voortgestuwd."

In de kunstwereld zijn er deze week meer afzwaaiers. Charles de Mooij stopt na vijftien jaar als directeur van Het Noordbrabants Museum. Jacqueline Grandjean volgt hem op. Het bestuur van de Vereniging Rembrandt heeft Geert-Jan Janse benoemd als nieuwe directeur. Hij volgt de huidige directeur Fusien Bijl de Vroe op, die met pensioen gaat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

2 dagen geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

2 dagen geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

2 dagen geleden
Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

AMSTERDAM (ANP) - Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

2 dagen geleden
Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

2 dagen geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

2 dagen geleden
Herontdekte schets van Michelangelo geveild voor 23 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Een onlangs herontdekte tekening van Michelangelo, het eerste bekende naaktwerk van de Florentijnse kunstenaar, heeft ruim 23 miljoen euro opgeleverd inclusief veilingcourtage en andere kosten. Veilinghuis Christie's in Parijs had de schets een richtprijs van 30 miljoen euro gegeven. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

3 dagen geleden