Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sinterklaas over intocht Sint-Annaland: ‘Prachtig om alle kinderen weer te zien’

Sinterklaas over intocht Sint-Annaland: ‘Prachtig om alle kinderen weer te zien’

SINT-ANNALAND - Het is zaterdagmiddag als alle kinderen van Sint-Annaland met hun ouders uitlopen voor het leukste feestje van het jaar. De sint en zijn pieten meren namelijk aan in het dorp. Eerder op de dag kwam Sinterklaas al langs in Tholen-stad. 

Het havenplateau was het startpunt voor de intocht van Sinterklaas. “Daar stonden alle kindjes en het paard klaar”, vertelt de Sint vrolijk. “Toen we de boot afkwamen zijn we als eerst op de foto gegaan met de kindjes die stonden te wachten. Ook hier en daar een boks of een high-five, mocht niet ontbreken.” De pieten deelden bergen met pepernoten uit aan alle kinderen die geduldig stonden te wachten op de aankomst van de pakjesboot. “Ik vond het prachtig om alle kinderen weer te zien en alle tekeningen die ze hebben gemaakt. Dat is toch bijzonder. Dat al deze kinderen op mij en de pieten staan te wachten”, vertelt Sinterklaas.

Hij denkt dat door de ‘Spaanse temperaturen’ in Sint-Annaland extra veel kindjes dit jaar zijn komen zwaaien bij de haven. Ook de Hoofdpiet was er weer bij. “Ik vind het geweldig om aan de zijde van de sint te lopen.” Hoofdpiet vond het dit keer wel heel erg spannend. Alle kindjes hebben namelijk een brief gekregen van de wethouder. Hij wist dat er iets niet klopte. Tijdens de intocht heeft hij nog geprobeerd wat informatie over de brief los te krijgen bij de kinderen, maar dat is niet gelukt. In het dorpshuis werd het voor Hoofdpiet duidelijk; Hier kreeg hij een onderscheiding! Namelijk een lintje voor zijn 20 jaar trouwe dienst aan Sinterklaas. Op zijn lintje staat een S en een anker. Sint vertelt dat de ‘S’ staat voor Sinterklaas en het anker als symbool voor alle trouwe jaren.

Meer uit Tholen

Verontruste burgers melden brand bij meldkamer, maar het is de fakkel van BASF

THOLEN - De meldkamer van de brandweer ontving woensdagavond meerdere telefoontjes van ongeruste burgers die dachten brand te zien in de regio's Woensdrecht, Tholen, Bergen op Zoom, Reimerswaal en Kapelle. Alle melders namen een felle lichtgloed waar. En dat klopte, want de oorzaak was te vinden bij de fakkelactiviteit bij BASF Antwerpen. 

7 uur geleden
Lampionoptocht met Sinterklaas en de pieten door Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Vrijdagavond staat er een feestelijke activiteit gepland in Sint-Annaland. Sinterklaas en de pieten zullen de straten van Sint-Annaland verlichten met een kleurrijke optocht, waarbij deelnemers jong en oud van harte zijn uitgenodigd om mee te lopen. Op zaterdag 18 november is de Sint met zijn stoomboot aangekomen in Stalland.

9 uur geleden
Schaatsen, lasergamen en speurtocht: Nieuwe activiteiten in de kerstvakantie

THOLEN - Tijdens de kerstvakantie organiseert Jij op Tholen verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Denk aan een speurtocht met selfies, lasergamen, schaatsen en een workshop Boomwhackers. De inschrijving is geopend. Aanmelden kan via jijoptholen.nl/kerstvakantie-activiteiten.

12 uur geleden
Vliegtuigje zoekt boven Tholen naar de winnaars van 3,95 miljoen euro

ZEELAND - De Staatsloterij zoekt met een vliegtuig naar de winnaars van bijna vier miljoen euro aan prijzengeld uit de Oudejaarstrekking van 2022. In totaal zijn er 478.885 loten die nog niet zijn geïnd. Om de aandacht te vragen vliegt er boven Zeeland een vliegtuig met de boodschap '478.885 loten zoeken winnaar'. Het vliegtuig zou eigenlijk donderdag opstijgen, maar is door de mist uitgesteld naar vrijdag.

14 uur geleden
Renovatie van basisscholen in Sint Philipsland uitgesteld

SINT PHILIPSLAND/STAVENISSE - De renovatie van de basisscholen De Luyster en Koningin Julianaschool in Sint Philipsland gaat niet zoals gepland van start in de zomervakantie van 2024. Vanwege 'de beschikbare budgetten' en 'de marktomstandigheden' wordt de opknapbeurt uitgesteld naar de zomer van 2025. Voor de Rehobothschool in Stavenisse wordt volgend jaar wel een proces opgestart. 

18 uur geleden
Inwoners van Tholen gebruiken meer aardgas dan gemiddelde Nederlander

THOLEN - Een inwoner van Tholen heeft vorig jaar gemiddeld 1060 kubieke meter gas verbruikt. Dat is 20,9 procent minder dan in 2021. Tholen staat op de vijfde plaats als de Zeeuwse gemeente met het laagste aardgasverbruik. Dat blijkt vandaag uit nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

19 uur geleden
Opnieuw code geel: Vanaf vanavond plaatselijk dichte mist en gladheid

NOORD-BRABANT/ZEELAND - Het KNMI heeft opnieuw code geel afgegeven in heel Nederland voor dichte mist en gladheid. De waarschuwing geldt in Noord-Brabant en Zeeland van woensdagavond 22.00 uur tot en met donderdagochtend 10.00 uur.

1 dag geleden