Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sinterklaas heeft Yerseke in het vizier

Sinterklaas heeft Yerseke in het vizier

Zeeland komt in zicht vanaf de pakjesboot. Het weer is vrijdag relatief rustig, dus Sinterklaas en zijn pieten hebben er goede hoop op dat ze zaterdag veilig en wel in Yerseke aankomen.

Vanwege het coronavirus is de intocht aangepast. De goedheiligman maakt dit jaar samen met zijn pieten een tocht door het dorp. De route loopt door bijna heel Yerseke en zo komen ze langs bijna alle deuren van de kinderen. ‘Gelukkig hoeft de sint zijn wandelschoenen niet aan te trekken, want daar hebben we een mooie wagen voor gevonden’, vertelt de organisatie van de intocht op Facebook. ‘De pieten mogen wel aan de bak met heel veel zakken vol met pepernoten.’ 

Vijf delen

De route is verdeeld in 5 delen, te beginnen bij de haven van Yerseke. De organisatie vraagt kinderen en hun familie niet achter de wagen van Sinterklaas aan te lopen, maar zo veel mogelijk in en bij hun huizen te blijven. Op de Facebook-pagina van de organisatie is een kleurplaat te vinden en sint zou het leuk vinden als zoveel mogelijk kinderen deze kleurplaat printen, kleuren en voor het raam hangen. ‘Zo kunnen de goedheiligman en zijn pieten goed zien waar alle kindjes wonen. Sint en piet hebben er erg veel zin in en kunnen niet wachten tot zaterdag!’

Op de Facebook-pagina staat ook hoe laat het gezelschap uit Spanje ongeveer op de verschillende delen van de route door Yerseke is.

Meer uit Reimerswaal

'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

16 uur geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

1 dag geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

2 dagen geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

2 dagen geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

3 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

4 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

6 dagen geleden