Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sint Philipsland gaat ploggen!

Sint Philipsland gaat ploggen!

THOLEN - Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen Koningin Juliana en de Luyster in Sint Philipsland gaan vandaag ‘ploggen’: dit is joggen terwijl men onderweg allerlei afval opruimt en meeneemt. Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Frank Hommel helpen deze ochtend een handje mee.

De leerlingen stuurden een brief naar de gemeente met een aantal wensen voor hun kern. Daarin spraken ze hun zorg uit over het afval dat in de natuur werd gegooid. Wethouder Hommel ging in gesprek met de leerlingen en samen ontstond het plan om te ploggen op Sint Philipsland.

Programma

De leerlingen startten met een warming up onder leiding van een buurtsportcoach, waarbij ook de wethouder en de burgemeester aanwezig was. Daarna gingen de leerlingen in verschillende groepjes door het dorp om te ploggen. De afvalzakken werden daarna overhandigd aan de medewerkers van de Betho en de buitendienstmedewerkers van de gemeente Tholen. Vanwege ‘de Week van de Afvalhelden’ worden deze afvalhelden, die het hele jaar door de kernen schoonmaken, door de leerlingen bedankt voor hun inzet voor een schone omgeving.

Meer uit Tholen

Twee dagen lang feest voor 75-jarig jubileum PJZ

THOLEN - De Plattelands Jongeren Zeeland (PJZ) vierden afgelopen weekend het 75-jarig bestaan met twee feestavonden in de schuur van de familie Geluk.

12 uur geleden
Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

1 dag geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

3 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

4 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

5 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

6 dagen geleden