Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. “Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,” aldus Marieke Grit van Koopmans. 

Oberdiploma
Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ gaf iedere school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie. Leerlingen van de Koelmanschool in Goes konden tijdens het pannenkoekfeest een oberdiploma verdienen. Bij Onder De Wieken in Burgh-Haamstede mocht iedere leerling een opa, oma of oudere buurvrouw of -man uitnodigen in de tot pannenkoekrestaurant omgebouwde school. ?Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 16de editie deden 1.500 scholen in Nederland mee. “Daarmee is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement weer net zo groot als voor corona,” stelt Loes Tigelaar van Tefal. In heel Nederland hebben 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken gebakken. Daarvoor kregen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 45.000 koksmutsen.

Palmenhof
In Zeeland deden 82 basisscholen mee. In de gemeenten Middelburg en Veere waren er onder meer acties bij Kinderopvang Walcheren en bij Christelijke basisschool Palmenhof, in Sint Laurens. Op die school werden de jonge koekenbakkers  in groepen verdeeld, omdat de bakmogelijkheden op een school nu eenmaal beperkt zijn. De kleintjes kregen een beetje hulp van juffen en ouders. En wat nu als een pannenkoek minder goed gelukt was? Geen probleem! Die smikkelden ze dan gewoon lekker zelf op.

Maar ook in Sint Laurens stonden de oudere dorpsbewoners centraal. Ook aan de directe buurtjes van de school werd gedacht. Met drie kinderen toog een juf naar Adri en Tineke Hoefkens, die al 55 jaar op die plek wonen. Ze waren verguld met het bezoek. De verbindende factor van de Pannenkoekdag werd ter plekke mooi onderstreept. 

Het stel had niet veel tijd nodig om vast te stellen bij welke ouders de kinderen horen. De kinderen op hun beurt herkenden in de woorden van Adri en Tineke dan weer bekenden van het sporten. “Ah, dat is onze trainer!” De Palmenhof wilde er graag een gezellige en liefdevolle dag van maken. Het lijkt erop dat de school in die opzet is geslaagd.

Meer uit Middelburg

Zorg om grensoverschrijdend gedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag jonge kinderen Vrouwenpolder

DOMBURG - Afgelopen week is aan het licht gekomen dat er verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag door en bij jonge kinderen heeft plaats gevonden. Het gedrag heeft onder meer plaats gevonden rondom de buitenschoolse opvang in Vrouwenpolder. Momenteel wordt alles in werking gezet om aan de betrokken kinderen en ouders, de zorg en hulpverlening te bieden waar behoefte aan is. Ook wordt er gekeken naar helderheid in wat de exacte toedracht is geweest.

42 minuten geleden
Er moet meer te kiezen zijn dan een zakje chips of roze koek

MIDDELBURG - Het is moeilijk nee zeggen tegen een zakje chips na het sporten. En als de vitrines van de schoolkantine vol liggen met saucijzenbroodjes en frikandellen, waarom zou je dan je broodtrommel of appel uit je tas halen? Onze omgeving heeft ontzettend veel invloed op de keuzes die we maken. Ruud Mesu, Coördinator Gezondheid & Preventie bij de gemeente Middelburg, gaat in gesprek met scholen, sportclubs, jongerencentra en speeltuinen om samen een gezondere omgeving te creëren.  

17 uur geleden
Groot sportevenement voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 22 juni wordt bij Zeelandia Middelburg een groot evenement georganiseerd voor zo'n 80 kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Niels Luteijn, trainer van het Zeelandia Middelburg G-team en speler van het eerste elftal, vertelt waarom dit evenement wordt georganiseerd. 'We willen dat al die 80 kinderen en jongeren een onbezorgde en hele leuke dag hebben.' 

21 uur geleden
Vierde editie Nationale DorpenTop 20 juni in Grote Kerk Veere

VEERE - Op 20 juni organiseert RegioBank de vierde editie van de jaarlijkse Nationale DorpenTop. Deze keer vindt de top plaats in de Grote Kerk in Veere. Lokale ondernemers, landelijke en regionale politici, bestuurders en academici gaan met elkaar in gesprek over de leefbaarheid in de regio. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die zich bij het onderwerp betrokken voelt.

1 dag geleden
Gemeente Veere is en blijft financieel gezond

DOMBURG - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het Financieel Perspectief 2025-2028 aangeboden aan de gemeenteraad. Veere staat er financieel goed voor. De algemene reserve is ruim € 21 miljoen. Ondanks uitdagingen en onzekerheden houdt Veere vast aan de ambities van de in mei 2022 ingezette koers.

1 dag geleden
Zaterdag 15 juni Wasschappelse Oldtimerrit

WESTKAPELLE - Stichting Wasschappelse Oldtimerrit  organiseert zaterdag 15 juni 2024 voor de 22e keer de Wasschappelse Oldtimerrit. Een terugkerende rit op het eiland Walcheren speciaal voor klassieke auto's, motoren, bromfietsen en solexen die van voor 1995 zijn.

2 dagen geleden
Da's in Perspectief in Museum Veere

VEERE - Op 15 juni 2024 opent Museum Veere de nieuwe expositie Da's in Perspectief. De tentoonstelling staat in het teken van het werk van tekenaar en futuroloog Robbert Das en toegepast maritiem kunstenaar Ludo van Well. De expositie toont een breed oeuvre van het werk van Robbert Das, samen met afgeleide scheepsmodellen door kunstenaar Ludo van Well.

2 dagen geleden