Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sint en Piet zijn onderweg naar Kapelle

Sint en Piet zijn onderweg naar Kapelle

KAPELLE - Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover: Sinterklaas komt zaterdag aan in Kapelle. In voorgaande jaren kwam hij al op verschillende manieren in het dorp aan. Dit jaar zal hij, net als vorig jaar, aankomen op het station. Hopelijk pakken de Sint en zijn Pieten niet per ongeluk de Intercity naar Goes, want alle kinderen en de burgemeester zullen hem die ochtend met smart opwachten. 

Nadat hij om 11.00 uur is aangekomen op het station zal Sinterklaas samen met de burgemeester en kinderburgemeester in een optocht naar het gemeentehuis gaan. Tevens zullen de Pieten en Sint een rondje door het dorp maken.
De organisatie doet haar best om een band te regelen voor de optocht, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet, zegt Wilma van Hoorn, lid van de organisatie van de intocht. ‘’We merken dat er een stuk minder dweilbands beschikbaar zijn dit jaar’’, vertelt ze. ‘’We hebben zelfs contact gehad met een band uit Hulst en blijkbaar zijn we niet de enige, want zij waren ook al gebeld door de organisatie van de intocht in Middelburg.’’ Als het uiteindelijk toch niet lukt begeleidt een muziekwagen de optocht.

Er is dit keer helaas geen pietendisco in dorpshuis De Vroone. ‘’We hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt om dit jaar geen disco te organiseren, omdat we het te risicovol vinden om met zoveel mensen bij elkaar te komen’’, legt Van Hoorn uit. ‘’Maar desalniettemin gaan we er zeker weten een heel leuk feest van maken!’’

Meer uit Reimerswaal

'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

4 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

11 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

1 dag geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden