Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sint-Annaland krijgt een escaperoom

Sint-Annaland krijgt een escaperoom

SINT-ANNALAND - Momenteel wordt er hard gewerkt in de kelder van Streekmuseum De Meestoof. Vrijwilligers van het museum maken deze gereed voor de komst van een escaperoom. Het is een initiatief wat ontstaan is tijdens het project ’75 jaar vrijheid’ van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland.

"Het idee ontstond vorig jaar tijdens een overleg over de plannen voor de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid”, vertelt Niels van Oudenaarde, voorzitter van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland. Als potentiële locatie werd het museum aangewezen. Het idee zette Van Oudenaarde om naar een plan en besprak dit met zijn collega-bestuurslid Piet van Dijke. Van Dijke is tevens bestuurslid van Streekmuseum De Meestoof.

Doel

Een van de doelen in het plan is meer doelgroepen, waaronder jongeren en jongvolwassenen, op een interactieve manier in contact brengen met het museum en onze lokale geschiedenis.

Voor het ontwerp en de realisatie werd Maikel Goudzwaard van Uitjeinjouwstad.nl benaderd. Na een verkennend gesprek werd al snel duidelijk dat Maikel potentie zag om een escaperoom in De Meestoof te bouwen. ,,Geschiedenis verwerken in een escaperoom is altijd leuk. Nu zeker omdat het lokale geschiedenis is. En de ruimte is echt super gaaf, een ideale plek die meteen de juiste sfeer ademt voor een escaperoom!”, aldus Maikel. ,,We stellen graag de kelder van het museum hiervoor beschikbaar”, vult Piet van Dijke aan.

Tweede Wereldoorlog

In ieder geval wordt het verhaal van de drie Britse militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sint-Annaland sneuvelden, verwerkt in de escaperoom. Verder verklappen de initiatiefnemers nog niet teveel. Na realisatie neemt het museum de verdere exploitatie voor haar rekening.

Aanvulling

Beide initiatiefnemers, Piet van Dijke en Niels van Oudenaarde, zijn het erover eens; "Het is geweldig dat dit in Stalland gerealiseerd wordt, een prachtige aanvulling voor het museum en een leuke manier om meerdere doelgroepen in contact te brengen met de geschiedenis van onze streek”.

Als alles volgens planning verloopt kan escaperoom ‘De gewelven van De Meestoof’ medio september open.[n]

Meer uit Tholen

'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

7 uur geleden
Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

10 uur geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

16 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

2 dagen geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 dagen geleden