Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Singer-songwriter Peter van Best slaat deels nieuwe weg in

Singer-songwriter Peter van Best slaat deels nieuwe weg in

SINT-ANNALAND - Hij kent meerdere beroemdheden, had een tijdje contact met sommigen en kreeg zelfs brieven van enkele van hen. Peter zijn muziek is dan wel niet zo bekend in Nederland, in andere landen werd en wordt zijn muziek nog regelmatig op de radio gedraaid.

Peter werd geboren in 1951 in Kaatsheuvel. Hij groeit er op in een gezin bestaande uit zijn ouders en broer. De muzikaliteit heeft Peter niet van een vreemde. Zijn opa kon goed zingen en Peter zijn moeder zong in een koor. Ook was er een enkel familielid die een instrument bespeelde. Peter blijft in Kaatsheuvel wonen tot 2 jaar geleden. Hij was op zoek naar wat meer rust en water en kwam zo in Sint-Annaland terecht.

Harmonie

Op de lagere school was zijn beste vak tekenen, later bleek hij ook uit te blinken in de muziek. Hij begon te spelen op een trommel bij een drumband van de plaatselijke Harmonie. “Het was mijn eerste kennismaking met muziek”, vertelt van Best. Na het trommeltje volgt de gitaar en mondharmonica en gaat hij zingen. Hij speelde samen met zijn broer in een band en zong in een koor. In 1966 gaat hij deels aan de slag als singer/ songwriter en in 1976 begint hij daarbij zijn eigen muziekuitgeverij. Op dat moment is Peter ook nog werkzaam in de verzekeringswereld. Dat blijft hij doen tot 1993.

Brits

Van Best treedt over de hele wereld op met zijn eigen repertoire en bracht twee cd’s uit. Deze deden het vooral in Engeland en Spanje erg goed. Zijn genre: Countryrock, een stukje pop en Frans Chanson. Ongeveer 100 liedjes zijn door hem ten gehore gebracht. Eén van zijn cd’s werd vertolkt door twee Britse zangeressen en van die cd zijn weer 5 nummers uitgebracht in Duitsland in de Duitse versie.

Tekeningen

In 2016 begon Peter met zijn reisverhalen op papier te zetten. Buiten dat Peter graag op vakantie ging naar het buitenland reisde hij ook de halve wereld rond voor zijn muzikale carrière. De reisverhalen, zijn prachtige tekeningen en zijn muzikale carrière zorgde uiteindelijk voor het uitbrengen van een boek. Het boek Souvenir/Muzikale herinneringen is een ode aan zijn reizen en carrière.

Reisverhalen

“De gedachte kwam op om wat meer met tekenen te gaan doen. In eerste instantie wilde ik de tekeningen voor mijzelf houden. Toen kwam de gedachte naar boven om mijn reisverhalen te bundelen met de tekeningen en liederen. Het is een mix van mijn muzikale carrière met wat vakantiebestemmingen”, vertelt Peter. In het boek neemt Peter je mee in zijn muzikale carrière, het is werkelijk waar betoverd beschreven.

Wereld

Peter zijn toekomstplannen zijn nog een beetje onduidelijk. Een tweede boek uitbrengen is iets wat Peter niet uitsluit evenals zijn muzikale werk. Er ligt namelijk nog muziek van Peter op de plank, klaar om uitgebracht te worden. “De wereld is aan het veranderen, het wordt allemaal veel moeilijker, dat moet je meenemen in je uiteindelijke beslissing”, aldus Peter. Het boek van Peter is te bestellen via www.boekscout.nl 

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

16 uur geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

19 uur geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

1 dag geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

2 dagen geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

2 dagen geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

2 dagen geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

3 dagen geleden