Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Singer-songwriter Peter van Best slaat deels nieuwe weg in

Singer-songwriter Peter van Best slaat deels nieuwe weg in

SINT-ANNALAND - Hij kent meerdere beroemdheden, had een tijdje contact met sommigen en kreeg zelfs brieven van enkele van hen. Peter zijn muziek is dan wel niet zo bekend in Nederland, in andere landen werd en wordt zijn muziek nog regelmatig op de radio gedraaid.

Peter werd geboren in 1951 in Kaatsheuvel. Hij groeit er op in een gezin bestaande uit zijn ouders en broer. De muzikaliteit heeft Peter niet van een vreemde. Zijn opa kon goed zingen en Peter zijn moeder zong in een koor. Ook was er een enkel familielid die een instrument bespeelde. Peter blijft in Kaatsheuvel wonen tot 2 jaar geleden. Hij was op zoek naar wat meer rust en water en kwam zo in Sint-Annaland terecht.

Harmonie

Op de lagere school was zijn beste vak tekenen, later bleek hij ook uit te blinken in de muziek. Hij begon te spelen op een trommel bij een drumband van de plaatselijke Harmonie. “Het was mijn eerste kennismaking met muziek”, vertelt van Best. Na het trommeltje volgt de gitaar en mondharmonica en gaat hij zingen. Hij speelde samen met zijn broer in een band en zong in een koor. In 1966 gaat hij deels aan de slag als singer/ songwriter en in 1976 begint hij daarbij zijn eigen muziekuitgeverij. Op dat moment is Peter ook nog werkzaam in de verzekeringswereld. Dat blijft hij doen tot 1993.

Brits

Van Best treedt over de hele wereld op met zijn eigen repertoire en bracht twee cd’s uit. Deze deden het vooral in Engeland en Spanje erg goed. Zijn genre: Countryrock, een stukje pop en Frans Chanson. Ongeveer 100 liedjes zijn door hem ten gehore gebracht. Eén van zijn cd’s werd vertolkt door twee Britse zangeressen en van die cd zijn weer 5 nummers uitgebracht in Duitsland in de Duitse versie.

Tekeningen

In 2016 begon Peter met zijn reisverhalen op papier te zetten. Buiten dat Peter graag op vakantie ging naar het buitenland reisde hij ook de halve wereld rond voor zijn muzikale carrière. De reisverhalen, zijn prachtige tekeningen en zijn muzikale carrière zorgde uiteindelijk voor het uitbrengen van een boek. Het boek Souvenir/Muzikale herinneringen is een ode aan zijn reizen en carrière.

Reisverhalen

“De gedachte kwam op om wat meer met tekenen te gaan doen. In eerste instantie wilde ik de tekeningen voor mijzelf houden. Toen kwam de gedachte naar boven om mijn reisverhalen te bundelen met de tekeningen en liederen. Het is een mix van mijn muzikale carrière met wat vakantiebestemmingen”, vertelt Peter. In het boek neemt Peter je mee in zijn muzikale carrière, het is werkelijk waar betoverd beschreven.

Wereld

Peter zijn toekomstplannen zijn nog een beetje onduidelijk. Een tweede boek uitbrengen is iets wat Peter niet uitsluit evenals zijn muzikale werk. Er ligt namelijk nog muziek van Peter op de plank, klaar om uitgebracht te worden. “De wereld is aan het veranderen, het wordt allemaal veel moeilijker, dat moet je meenemen in je uiteindelijke beslissing”, aldus Peter. Het boek van Peter is te bestellen via www.boekscout.nl 

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

16 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

19 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden