Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sinfonietta String Festival terug in Zeeland

Sinfonietta String Festival terug in Zeeland

VEERE - Op zaterdag 20 en zondag 21 mei presenteren Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal en Museum Veere de derde editie van het Sinfonietta String Festival Zeeland 2023. Na twee succesvolle edities bivakkeert het orkest voor de derde keer in Veere en Middelburg. Tijdens het festival brengt Amsterdam Sinfonietta een weekend vol strijkersmuziek in kleine en grote bezettingen, op verschillende locaties. Met onder meer Spiegel im Spiegel met het Nederlands Kamerkoor, de Muziekroute, kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal en een gevarieerd slotconcert met countertenor Cameron Shahbazi.

Het festival bestaat uit twee concerten in volledige strijkorkestbezetting in de Grote Kerk Veere en twee programmaonderdelen in kleinere bezetting. In de concerten hoort u strijkersmuziek in alle smaken, van groot tot klein, van orkeststerkte tot de intiemste kamermuziek. Het festival opent zaterdagmiddag met een Muziekroute door historisch Veere. In de avond staat Spiegel im Speigel met Nederlands Kamerkoor op de planning. De tweede dag start met een kamermuziekconcert in de Zeeuwse Concertzaal. En het slotconcert is zondagmiddag in de Grote Kerk Veere. Een passe-partout geeft u de kans om het hele weekend van strijkersmuziek te genieten tegen een gereduceerde prijs. Maar natuurlijk kunt ook kaarten voor de losse concerten bestellen.

Meer informatie op https://grotekerkveere.nl/.

Meer uit Middelburg

Politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers en maatregelen te nemen

WALCHEREN- De politie waarschuwt voor inbrekers in het gebied van Walcheren. Ze zouden vooral actief zijn in Vlissingen, Middelburg en Veere. Inbrekers wisten tot nu toe in april spullen te stelen uit zeven woningen. De teller voor dit jaar staat op ongeveer veertig meldingen voor woninginbraak. 

18 uur geleden
Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

21 uur geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

1 dag geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

1 dag geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

1 dag geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

2 dagen geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden