Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify gaat slimme lantaarnpalen aan New York leveren

Signify gaat slimme lantaarnpalen aan New York leveren

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse verlichtingsfabrikant Signify gaat slimme lantaarnpalen leveren aan een project in New York. De waarde van die opdracht is niet bekendgemaakt. Het doel van het project is ten minste de helft van de miljoen straatlampen in New York te vervangen voor duurzamere exemplaren. Burgemeester Andrew Cuomo begon het project twee jaar geleden.

Door de slimme techniek van Signify kunnen steden hun CO2-uitstoot en ecologische voetafdruk verkleinen. Al meer dan 50.000 LED-lampen zijn geïnstalleerd in de Amerikaanse stad. "Straatverlichtingssystemen zijn essentieel bij het ontwerpen van een slimme stad. Gemeenten kunnen geld besparen op hun energierekeningen en onderhoudskosten, dat ze vervolgens weer kunnen investeren in andere zaken", stelt Gil Quiniones, directeur van The New York Power Authority dat het project uitvoert.

Ook stelt Signify dat de stad veiliger kan worden door de slimme lampen. Zo kan een gemeente sensoren toevoegen aan de lampen, die geluid en trillingen meten. Vervolgens kan bepaald worden waar meer of minder lampen geïnstalleerd moeten worden, of waar in de stad geluiddempende maatregelen nodig zijn. Ook kan via de sensoren data gedeeld worden met de brandweer, ambulance of politie, zodat zij sneller ter plekke kunnen zijn bij een ongeval.

Meer uit Financieel

Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

5 minuten geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

22 minuten geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

35 minuten geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

36 minuten geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

59 minuten geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

1 uur geleden
Wall Street toont herstel, ondanks tegenvallend banencijfer ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend, na de forse verliezen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar het banencijfer van loonstrookverwerker ADP. Dat viel veel zwakker uit dan verwacht.

2 uur geleden