Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify en Flow Traders onderuit op Damrak na kwartaalcijfers

Signify en Flow Traders onderuit op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify en beursintermediair Flow Traders gingen vrijdag hard onderuit op het Damrak na tegenvallende kwartaalberichten. Signify zag het herstel uit de coronacrisis aan kracht winnen, maar kampte met moeilijkheden in de leveringsketen, terwijl de kwartaalwinst van Flow Traders terugviel. De resultaten van fitnessketen Basic-Fit en fietsenfabrikant Accell werden wel goed ontvangen.

Signify was de grote verliezer bij de AEX-bedrijven en raakte 8 procent aan beurswaarde kwijt. De voormalige lampendivisie van Philips zag de omzet in het tweede kwartaal met bijna 10 procent groeien en slaagde er ook in de winstmarge wat op te krikken. Ondanks de problemen in de leveringsketen kijkt het bedrijf met vertrouwen uit naar de tweede jaarhelft en blijven de financiële verwachtingen voor het hele jaar staan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 742,75 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 1044,95 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,6 procent. Londen steeg 0,7 procent na een sterker dan verwachte stijging van de Britse winkelverkopen in juni.

Basic-Fit

Staalconcern ArcelorMittal was de grootste stijger in de Amsterdamse hoofdindex met een winst van ruim 2 procent. Chipbedrijf ASMI volgde met een plus van 1,6 procent.

In de MidKap won Basic-Fit 0,6 procent. De omzet van de fitnessketen stond in de eerste jaarhelft flink onder druk als gevolg van de coronacrisis, maar het aantal abonnees nam wel toe na de heropening van de sportscholen. Flow Traders sloot de rij met een min van 5,1 procent. De beursintermediair, die profiteert van grote schommelingen op beurzen, zag de winst dalen en sprak van een "meer genormaliseerde" markt in het afgelopen kwartaal.

Accell

Bij de kleinere bedrijven won Accell ruim 2 procent. De fietsenfabrikant zag de resultaten in de eerste jaarhelft verder aantrekken, maar waarschuwde wel voor wereldwijde tekorten in de aanvoer van onderdelen. Handelsonderneming Amsterdam Commodities (Acomo) zag de omzet en winst stijgen in de eerste zes maanden van het jaar en werd beloond met een koerswinst van dik 5 procent. Technologiebedrijf Nedap, dat ook met cijfers kwam, klom 1,5 procent. In Londen dikte Vodafone ruim 2 procent aan. Het Britse telecomconcern boekte in het afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht.

De euro was 1,1766 dollar waard, tegenover 1,1774 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 71,87 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 73,79 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Mercedes en BMW gaan samen laadstations opzetten in China

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Duitse autofabrikanten Mercedes-Benz en BMW gaan samen een ​​snellaadnetwerk voor elektrische auto's in China opzetten. Volgend jaar moeten de eerste stations worden geopend.

8 minuten geleden
Aandacht voor ASR, ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar verzekeraar ASR, chipmachinefabrikant ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers van de eurozone en de Verenigde Staten. ASR heeft voorafgaand aan een beleggersdag de doelstelling voor de verwachte kostenvoordelen van de overname van Aegon Nederland verhoogd. De samenvoeging van de activiteiten verloopt volgens ASR volgens plan en zal naar verwachting voor eind 2026 worden afgerond.

43 minuten geleden
Nederlandse staat bouwt belang in ABN AMRO verder af

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat gaat zijn belang in ABN AMRO verder afbouwen. Het belang in de bank zal daardoor worden teruggebracht van 49,5 procent tot circa 40 procent. Dat meldt NLFI, de stichting die namens de Staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert.

48 minuten geleden
Afzetprijzen industrie zetten daling voort

DEN HAAG (ANP) - De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in oktober gemiddeld 5,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de zevende maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder bedroeg de prijsdaling 3,1 procent.

1 uur geleden
Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk heeft de confrontatie gezocht met de bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. "Go, fuck yourself", zei hij op een conferentie in New York tegen de adverteerders.

1 uur geleden
Hogere omzet winkeliers ondanks vlakke verkopen

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in oktober bijna 5 procent meer omgezet, ondanks dat ze vrijwel evenveel goederen verkochten. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman en opvolger van Peter Wennink als bestuursvoorzitter. De benoeming van Fouquet zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders van ASML bij de jaarvergadering op 24 april. Wennink gaat dan met pensioen.

1 uur geleden