Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify boekt meer winst, maar toch gaan er banen verloren

Signify boekt meer winst, maar toch gaan er banen verloren

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft het afgelopen kwartaal meer winst gemaakt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toch werd donderdag bekend dat de voormalige lichttak van Philips wereldwijd meer dan 700 banen gaat schrappen, waarvan 250 in Nederland. "We maken onze organisatie slanker om onze indirecte kosten te verlagen, die als gevolg van de coronapandemie zijn gestegen", zegt topman Eric Rondolat.

Signify verwacht nog lang last te hebben van de effecten van de coronacrisis. De aankondiging van Signify om banen te schrappen ligt gevoelig omdat de beursgenoteerde onderneming onlangs nog bekendmaakte 170 miljoen euro uit te trekken voor een bijzonder dividend voor de aandeelhouders. Daarnaast wil het bedrijf de schuldenlast verder afbouwen.

Op een 7,4 procent hogere omzet van bijna 1,9 miljard euro zette Signify in het vierde kwartaal een winst van 137 miljoen euro in de boeken. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte het bedrijf nog 98 miljoen euro winst. Dat geeft wel een vertekend beeld omdat de voormalige lichttak van Philips door de overname van het Amerikaanse Cooper eind vorig jaar flink is gegroeid. De vergelijkbare omzet, een betere graadmeter, bleef bijna 6 procent achter ten opzichte van een jaar eerder.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

6 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

9 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

10 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

11 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

12 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

13 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

14 uur geleden