Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sietske Talma maakt velen blij met haar kerststukken

Sietske Talma maakt velen blij met haar kerststukken

KORTGENE - Een kerstboom in huis hoeft voor Sietske Talma uit Kortgene niet. Haar tuin daarentegen kleedt ze graag feestelijk aan, met verlichting, kerststerren en, jawel, kerstbomen. Ze maakt ook graag en veel kerststukjes. Enkele houdt ze zelf, maar de meeste geeft ze weg.

Al zo’n dertig jaar knutselt de onlangs gepensioneerde Sietske Talma allerlei soorten kerststukjes in elkaar. “Vroeger maakte ik zo’n dertig stukken voor bij mijn man op de zaak. Gezellig toch, een beetje sfeer in de kantine?” Helaas is haar echtgenoot Gerard in mei overleden. Het wordt haar eerste Kerstmis zonder hem. “Kerst betekent voor mij gezelligheid, maar dat zal nu minder zijn.” Ze vindt het wel nog steeds fijn om kerststukjes te maken. “Dan ben ik lekker bezig en is het soms een bloemenzee in huis. Ik kan wel een winkeltje beginnen. Toen ik er een poos geen zin meer in had om stukken te maken, heb ik drie vuilniszakken vol rommel weggegeven. Maar het is toch weer gaan kriebelen.” 

Ze maakt creaties voor familie, vrienden, buurtgenoten en mensen die het niet breed hebben. “Ik ga ermee door tot ik er geen zin meer in heb. Het geeft me voldoening om er anderen mee blij te maken.” Bij de psychiatrische instelling waar ze tot haar pensioen werkte, wil ze ook nog een dag kerststukjes maken met de bewoners als dat binnen de coronaregels kan. Flessen, vaasjes, glazen, ze knutselt kerststukjes in allerlei uitvoeringen. “Een vriendin krijgt er eentje in een cognacglas. Dan kan de kat er mooi niet bij.”

Meer uit Beveland

Kermis in Goes is geopend; week lang vertier in binnenstad

GOES - Kijkers waren er vrijdagmiddag al volop om te zien hoe de kermisexploitanten in Goes de laatste voorbereidingen troffen bij hun attracties. Om 15.00 uur is de kermis in de binnenstad officieel geopend en kan het publiek ook alle attracties uitproberen. 

12 uur geleden
Vallende sterren van de Perseïden vanavond goed te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Het beste moment om de Perseïden waar te nemen is om 4.45 uur. ‘Het weerbeeld is zeer gunstig, want het is helder weer en de temperatuur is aangenaam’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Helaas valt het aantal vallende sterren van de Perseïden dit jaar tegen.’

12 uur geleden
Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

15 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

2 dagen geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden