Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Showkorps Jonge Kracht houdt vrijdag marsrepetitie in Kapelle

Showkorps Jonge Kracht houdt vrijdag marsrepetitie in Kapelle

KAPELLE - Na de succesvolle optredens in Orry la Ville in Frankrijk begin mei is showkorps Jonge Kracht weer begonnen met de wekelijkse repetities in haar clubgebouw aan de Stationsstraat in Kapelle.

Ook het verzorgen van optredens komt weer zachtjes op gang. ‘Op de Kapelse Dag eind augustus zijn we aanwezig met een aantal korte optredens en een braderiekraam’, aldus Jonge Kracht. ‘Ook hebben we onder andere een verlicht optreden in Oostvoorne, deelname aan de openingsactiviteiten van het nieuwe sportcentrum De Bloesem in Kapelle, een concert in het Gasthuis in Goes en nog meer.’

Naast al deze activiteiten is het korps bezig met ledenwerfacties, want nieuwe muzikanten zijn van harte welkom. ‘Op vrijdagavond 17 juni hebben we een eerste ledenwerfactie gehouden op de Markt in Biezelinge. Tijdens onze marsrepetitie, die we meestal in de sporthal in Kapelle houden, mochten belangstellende kinderen en volwassenen meelopen in ons korps. Met instructie van Stefan Wisse, onze tambour-maître, en met hulp van de andere muzikanten, liepen de belangstellenden, meespelend met muziekinstrumenten, zoals de beatring en cowbell, tussen de spelende muzikanten mee. Het was een fantastisch gezicht en de kinderen en volwassenen genoten!’

Vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur houdt Jonge Kracht eenzelfde marsrepetitie en ledenwerfactie, maar nu op het parkeerterrein voor supermarkt Jumbo in Kapelle. ‘We nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn! Wil je eens meemaken hoe het is om muziek te maken en mee te lopen tussen onze muzikanten, dan is dat vrijdagavond mogelijk. Je kunt je ter plaatse aanmelden bij onze tambour-maître Stefan. Hij zal je een plaatsje geven in het korps en wat uitleg geven voor het lopen. Probeer het eens, ervaar de positieve muziekgevoelens met de andere muzikanten en geef je op als nieuw lid bij Showkorps “Jonge Kracht!’

Kijk voor meer informatie op www.jongekrachtkapelle.nl.

Meer uit Reimerswaal

Dijkbrand in Yerseke trekt publiek

YERSEKE - De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Ankerweg in Yerseke. Daar stond een stuk dijk in brand en dat trok aardig wat toeschouwers.

14 uur geleden
Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

1 dag geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

1 dag geleden
Flinke schade na botsing bussen

WEMELDINGE - Een taxibus en een bestelbus zijn zaterdag aan het eind van de middag flink beschadigd geraakt. Na het ongeval is een persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Treinverkeer stilgelegd door brand bij Rilland

RILLAND - In de buurt van Rilland stond een stuk berm in brand. De berm bevindt zich tussen het spoor en de Oude Rijksweg. Het treinverkeer is hierdoor stilgelegd. 

3 dagen geleden
Automobilist rijdt recht over rotonde in Kruiningen

KRUININGEN - Op de rotonde bij de Sluisweg en de Oude Rijksweg heeft gisteravond een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist reed hier letterlijk recht over de rotonde heen.

3 dagen geleden
Nieuwe gewasborden laten zien wat de boer teelt

RILLAND - Uien, aardappelen en suikerbieten zijn nog maar een aantal van de gewassen die in de gemeente Reimerswaal verbouwd worden. Hoewel ze er misschien veelal hetzelfde uitzien wanneer we er langs rijden of fietsen zijn ze allemaal uniek. Dat laatste is precies wat de gemeente en de boeren en fruittelers in Reimerswaal met de recent onthulde ‘gewasborden’ graag willen laten zien. 

5 dagen geleden