Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sharella Kuijsten uit Lewedorp laat haar fantasie de vrije loop

Sharella Kuijsten uit Lewedorp laat haar fantasie de vrije loop

LEWEDORP – Het eerste boek van de uit Amsterdam afkomstige Sharella Kuijsten is sinds vorige week verkrijgbaar bij uitgeverij Boekscout. In 'Waarom ik? Gedrogeerd, verkracht, zwanger' wordt de hoofdpersoon meerdere malen gedwongen om moeilijke keuzes te maken, nadat een incident op een bedrijfsuitje haar leven op zijn kop heeft gezet.

Sharella Kuijsten woont met veel plezier al bijna tien jaar in Lewedorp en is moeder van een dochter van zes en een zoontje van twee jaar.

Blogje

Wat begon met het schrijven van een 'blogje' is uitgegroeid tot de publicatie van een boek. “Ik schrijf al mijn hele leven”, vertelt zij. “Ik had een beginnetje gemaakt met dit verhaal. Toen ik het liet lezen aan een vriendin reageerde ze razend enthousiast. Ik ben in blogvorm verder gaan schrijven en had binnen de kortste keren meer dan duizend volgers. Toen ik merkte dat het verhaal aansloeg, heb ik het herschreven in boekvorm en naar een uitgever gestuurd."

Tweede verhaal

Sharella heeft zo'n acht maanden gewerkt aan haar roman en is inmiddels druk bezig met een tweede verhaal. “Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan, want het was in eerste instantie helemaal niet de bedoeling dat het verhaal gepubliceerd zou worden", vertelt ze. "Voor mij is schrijven een manier om helemaal los te kunnen gaan met mijn rijke fantasie. Met name spannende dingen vind ik leuk om te schrijven, maar ook humor vind ik belangrijk. Het liefste beschrijf ik emoties rauw en puur. Ik weet niet of ik talent heb. Ik schrijf gewoon heel erg graag, maar vind het wel een eer dat ik nu een eigen boek in de boekenkast heb staan."

Zoetsappig

Volgens Sharella is 'Waarom ik?' een heftig boek. “Het is zeker geen zoetsappig romannetje. Sommige lezers hebben het boek in twee dagen uitgelezen."

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die gaat solliciteren, nadat het bedrijf van ouders failliet gegaan is. Dat levert een paar Bridget Jones-achtige gebeurtenissen op, totdat ze aan de slag gaat in een magazijn waar alleen maar mannen werken. Na een bedrijfsuitje wordt ze naakt wakker en blijkt ze niet alleen gedrogeerd en verkracht, maar ook zwanger te zijn.

Thriller

Ze komt dan voor keuzes te staan die Sharella zelf niet zou willen en hoeven maken. "Ze maakt allemaal heftige dingen mee, maar aan het einde komt het wel semi-goed. Dat was ook de reden dat het boek gekwalificeerd is als roman en niet als thriller." Sharella's nieuwe verhaal “Negen maanden benauwd' is wel een thriller. Of ook dit in boekvorm uitgebracht gaat worden, weet ze nog niet. “Het ligt er een beetje aan hoe goed mijn eerste boek verkocht wordt, maar ik blijf sowieso schrijven."

'Waarom ik? Gedrogeerd, verkracht, zwanger' is verkrijgbaar via www.boekscout.nl. 

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

1 dag geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

1 dag geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

1 dag geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

2 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

2 dagen geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

2 dagen geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

3 dagen geleden