Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP/ChristenUnie wil beschrijven wat er wel en niet kan in Goese kerken

SGP/ChristenUnie wil beschrijven wat er wel en niet kan in Goese kerken

GOES - De SGP/ChristenUnie in Goes wil dat de gemeente met een kerkenvisie komt.

“We hebben een paar beeldbepalende kerkgebouwen in onze gemeente”, zegt fractievoorzitter Johnny Lukasse. “Wij denken dat het goed is om te zeggen wat we daar wel en wat niet mee willen als ze aan de eredienst worden onttrokken.”

Lange termijn

Lukasse denkt dat het probleem van leegstaande kerkgebouwen op korte termijn nog niet speelt in Goes, maar op lange termijn wel. “Als je het ons vraagt zien wij het liefste dat een kerk wordt gebruikt als kerk, maar feit is dat sommige gemeenschappen krimpen. Dan is het goed om na te denken over wat je met de gebouwen wil doen. Het is een visie voor de komende 20 tot 25 jaar.” De landelijke overheid stelt geld beschikbaar voor het maken van een visie op het religieus erfgoed.

Motie

De gemeente Goes heeft tussen de 20 en 39 kerken wat betekent dat ze aanspraak maakt op 50.000 euro. De SGP/ChristenUnie dient donderdag 28 maart een motie in waarin ze pleit voor het maken van een kerkenvisie. 

Meer uit Beveland

Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

18 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

22 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden