Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP wil deel Sloeweg opnieuw inrichten

SGP wil deel Sloeweg opnieuw inrichten

VLISSINGEN - Lilian Janse en Cor Tromp van de SGP-fractie in de gemeenteraad van Vlissingen willen iets doen aan de verkeersveiligheid op de Sloeweg.

De twee raadsleden zijn de ongelukken op de belangrijke verkeersader beu. Naar aanleiding van een botsing op donderdag 18 april komt de SGP nu met een herinrichtingsplan. Het gaat Lilian Janse en Cor Tromp om de T-splitsing van de Sloeweg met de Weyevlietweg. “Veel inwoners vinden deze kruising gevaarlijk, voornamelijk als ze vanaf de Weyevlietweg linksaf de Sloeweg, in de richting van de brug, op willen rijden”, schrijft het tweetal.

Verwonderlijk

Volgens Janse en Tromp is dat niet verwonderlijk, aangezien de maximumsnelheid van 70 kilometer geregeld wordt overschreden en de kruising niet erg overzichtelijk is. Eerder is onderzocht om er een rotonde te maken, maar volgens de SGP is dat niet ideaal. Een zogenaamde turborotonde zou volgens de partij wel een oplossing kunnen zijn, maar daaraan hangt een flink prijskaartje.

Makkelijker

Op korte termijn kan de verkeersveiligheid makkelijker en goedkoper worden verbeterd, volgens de SGP. Ze stelt voor de middenberm op de Sloeweg door te trekken. Automobilisten vanaf de Weyevlietweg zouden dan niet meer linksaf de Sloeweg op kunnen en mensen op de Sloeweg niet meer linksaf de Weyevlietweg in.

Belangrijk

Uit die richting zou je alleen nog rechts de Sloeweg op moeten kunnen. De afslag naar rechts op de Sloeweg moet ook blijven bestaan. Via de Nieuwe Zuidbeekseweg en Nieuwe Vlissingseweg is de A58 via de Sloebrug makkelijker en vooral veiliger te bereiken. Janse en Tromp snappen dat wennen zal zijn voor inwoners, maar vinden de veiligheid het belangrijkste. Ze willen weten wat het college van burgemeester en wethouders van het plan vindt.

Meer uit Vlissingen

Schoolkinderen maken monogrammen in de bieb

VLISSINGEN - De ZB in Vlissingen organiseert een reeks workshops voor kinderen, waarbij ze de fascinerende wereld van monogrammen kunnen ontdekken en hun eigen unieke symbool kunnen creëren. Ruim driehonderd leerlingen van de Vlissingse basisscholen volgen de workshops.

2 uur geleden
Zaalvoetbalteam Toma uit Oost-Souburg bestaat 45 jaar

VLISSINGEN - Zaalvoetbalclub Toma uit Oost-Souburg bestaat dit jaar 45 jaar en gaat dat vieren met een feestavond op zaterdag 30 maart in Zaal Couburg in Koudekerke. Het team van Toma is destijds opgericht door Alex Telehala en zijn broer Jozef. "We dachten: we moeten iets doen voor die jongelui, anders gaan ze maar aan de drugs," vertelt Alex Telehala.

20 uur geleden
Lions Club Vlissingen doneert 19.500 euro aan goede doelen

VLISSINGEN -  Afgelopen woensdag, 28 februari, heeft de Lions Club Vlissingen haar jaarlijkse goede doelenavond gehouden. Op deze avond vindt de uitreiking plaats van de cheques aan goede doelen. Hiermee stimuleert de Lions Club maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt ze waardevolle initiatieven in de gemeenschap.

1 dag geleden
Vlissingse turnsters in de prijzen in Vlijmen

VLISSINGEN - Turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen weekend mee aan de tweede en derde kwalificatie wedstrijden. Deze turnwedstrijden vonden plaats in Vlijmen.  

1 dag geleden
Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

1 dag geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

4 dagen geleden