Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP-Statenfractie Zeeland biedt leden uniek kijkje achter de schermen

SGP-Statenfractie Zeeland biedt leden uniek kijkje achter de schermen

MIDDELBURG - De Statenzaal, het Presidium, Provinciale Staten en de commissie Ruimte. Zomaar een aantal onderwerpen die niet voor iedereen bekend zijn. Veel mensen weten nauwelijks welke taken de Provincie heeft en welke rol Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten hebben in het geheel. Anderzijds zijn er ook mensen die wel veel over de Provincie weten, maar nog nooit in het Statencomplex zijn geweest.

Om die reden opent de SGP-Statenfractie de deuren van het Statencomplex voor alle SGP-leden. Op zaterdag 4 juni van 10.30 tot 14.00 uur kunnen leden ontdekken welke zaken zich afspelen achter de torentjes van Middelburg. Dit is een unieke gelegenheid, want het gebeurt niet vaak in Zeeland dat een politieke partij speciaal voor haar leden de deuren opent.

In diverse ruimtes van het Provinciehuis kunnen bezoekers van alles te weten komen over de provinciale politiek en wat de Statenfractie doet. De SGP-gedeputeerde en –Statenleden zijn uiteraard aanwezig om alle ins en outs van hun werkzaamheden te delen met de geïnteresseerden. Daarnaast zal van 10.30 tot 11.30 uur de gastheer van de Provincie, commissaris van de Koning Han Polman, aanwezig zijn voor een ontmoeting met de bezoekers. Dit natuurlijk onder het genot van een lekkere Zeeuwse versnapering. Voor kinderen is er een fotospeurtocht uitgezet.

Als kers op de taart biedt de SGP-Statenfractie rondvaarten en Stegentochten aan. Tijdens de rondvaart door de Middelburgse wateren, is er een goed uitzicht op de mooiste bezienswaardigheden van de stad en vertelt de kapitein over de rijke historie. De Stegentocht is een speciale stadswandeling waarin de verborgen steegjes van Middelburg en hun geschiedenis worden ontdekt. Zowel de rondvaarten als de Stegentochten zijn volgeboekt, wel is er nog de mogelijkheid om op een reservelijst te komen. Via zeeland.sgp.nl/familiedag kunnen leden zich nog opgeven.

Op 4 juni wordt ook het evenement Middelburg VÓLkoren georganiseerd. Op een groot aantal locaties in het historische hart van Middelburg treden koren op. Dit is de ideale gelegenheid om er een leuk dagje uit met het hele gezin van te maken.

De SGP Familiedag maakt onderdeel uit van het plan van de Statenfractie om zichtbaar te blijven in de Zeeuwse samenleving en het contact met de achterban te onderhouden.

Meer uit Middelburg

Herstructurering siloterrein in Middelburg van start

MIDDELBURG - Op vrijdag 29 september heeft wethouder Rutger Schonis, samen met belanghebbenden en enthousiaste ondernemers, de starthandeling verricht om het voormalige CZAV terrein, bekend als het siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

22 uur geleden
Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

1 dag geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

1 dag geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

1 dag geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

1 dag geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

2 dagen geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

2 dagen geleden