Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP Reimerswaal houdt vrijdag live online bijeenkomst

SGP Reimerswaal houdt vrijdag live online bijeenkomst

KRUININGEN - SGP Reimerswaal houdt vrijdagavond een live online bijeenkomst over onder meer het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren. Daarom kiest SGP Reimerswaal voor een online programma, met als thema ‘Kiezen voor de kern’. Dat is ook de slogan waarmee de partij in maart aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt. Tijdens de avond is er muziek van Cees van der Hart (orgel), Duo Hoekman (orgel en zang), fluitgroep Chasifja en Frank Zuidijk op trompet. Tussen de muziekstukken door zijn er speeches over de verschillende thema’s uit het verkiezingsprogramma. De sprekers zijn onder meer SGP-Tweede Kamerlid Roelof Bisschop, lijsttrekker Maarten Both van SGP Reimerswaal en Gerard van de Wege van SGP Jongeren. 

Dominee Van der Kuijl uit Waarde verzorgt de opening en sluiting. De livestream wordt uitgezonden vanuit de Hervormde kerk van Yerseke. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is te bekijken via reimerswaal.sgp.nl/live.

Meer uit Reimerswaal

Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

13 uur geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

17 uur geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

1 dag geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

1 dag geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

2 dagen geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 dagen geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

2 dagen geleden