Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP organiseert debat over genderdiversiteit: 'Zorgvuldigheid en bewogenheid is nodig'

SGP organiseert debat over genderdiversiteit: 'Zorgvuldigheid en bewogenheid is nodig'

SINT-MAARTENSDIJK - De SGP organiseert op 3 maart een thema-avond over genderdiversiteit. Tijdens dit debat zijn er diverse sprekers: historicus Bart Spruyt, predikant Dr. Maarten Klaassen en een arts. “De discussie wordt veelal vermeden, maar de SGP wil het erover hebben.”

“Bij alle maatschappelijke ontwikkelingen speelt de laatste jaren ook de genderdiscussie een grote rol”, aldus de SGP. “Genderdiversiteit houdt de gemoederen bezig en over de genderneutrale benadering door de regering bestaat toenemende onvrede en onbegrip. Aandacht aan dit onderwerp geven wordt steeds lastiger door ‘het gepolariseerde debat’. Daardoor wordt de discussie veelal vermeden, de SGP wil het er graag over hebben”, aldus de partij. 

Daarom organiseert de SGP op 3 maart een thema-avond in gemeenschapscentrum Haestinge in Sint Maartensdijk. Het debat gaat om 19.30 uur van start, de inloop start om 19.15 uur. 

“Het is duidelijk dat er oog moet zijn voor transgenders en interseksuele personen”, aldus de partij. “Dit vraagt zorgvuldigheid en bewogenheid voor deze groep. Diverse sprekers, waaronder Bart Spruyt (historicus, publicist en docent), dr. Maarten Klaassen (predikant en lector stichting Bijbels Beraad m/v) en een arts gaan vanuit verschillende achtergronden in op het thema.”

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

17 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

22 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden