Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP blijft veruit de grootste in Reimerswaal

SGP blijft veruit de grootste in Reimerswaal

KRUININGEN - Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Reimerswaal blijft de SGP op afstand de grootste in de gemeenteraad. In de peilingen groeit de partij met een zetel naar acht. De nummer twee, Leefbaar Reimerswaal, boekt ook een zetel winst en gaat naar vier. 

Die twee extra zetels gaan ten koste van de ChristenUnie en het CDA. Eerstgenoemde partij gaat van drie naar twee zetels en het CDA van twee naar een zetel. De VVD en PvdA in Reimerswaal blijven allebei op twee zetels staan.

In het hele land zijn in veel gemeenten minder kiesgerechtigden naar de stembus gegaan, ook in Reimerswaal. In deze gemeente is het opkomstpercentage normaal gesproken relatief hoog. Ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, maakte bijna 7 procent minder inwoners gebruik van hun stemrecht: dit jaar was het opkomstpercentage 62,6 procent en in 2018 69,3 procent.

Van de stemmen dit jaar gaat 40,3 procent naar de SGP. Leefbaar Reimerswaal krijgt 19,3 procent van de stemmen en de ChristenUnie 11,8 procent. Daarna volgen PvdA (10 procent), VVD (9,8 procent) en CDA (8,8 procent).

Meer uit Reimerswaal

Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

8 uur geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

13 uur geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

1 dag geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

1 dag geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

2 dagen geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 dagen geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

2 dagen geleden