Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP blijft de grootste partij in gemeente Veere, HVV debuteert met drie zetels

SGP blijft de grootste partij in gemeente Veere, HVV debuteert met drie zetels

DOMBURG - De voorlopig uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Veere zijn bekend. De SGP blijft de grootste partij, met 20,4 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen in 2018 werkte de partij in deze gemeente samen met de ChristenUnie; nu niet meer. De nummers twee en drie in de gemeente Veere zijn PvdA/GroenLinks en Hart voor Veere met respectievelijk 16,9 en 16,0 procent van de uitgebrachte stemmen. 

De SGP heeft nu vier zetels. In samenwerking met ChristenUnie waren dat er in 2018 nog vijf. De combinatie PVDA/Groenlinks verloor twee zetels, terwijl Hart voor Veere (HVV) debuteert met drie zetels. HVV werd vorig jaar opgericht door Stijn van Kervinck en Marcel Steketee, die eerder deel uitmaakten van de partij DTV.

Percentage stemmen per partij  in de gemeente Veere
SGP                 20,40%
PVDA/GL         16,90%
HVV                 16,0%
VVD                12,90%
CDA                10,90%
DTV                 9,10%
D66                 7,10%
CU                   6,70%

Meer uit Middelburg

Walcherse schat te bewonderen in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Met trots presenteert het Zeeuws Museum een bijzondere nieuwe aankoop: een muntschat uit ca. 1570. Deze werd een aantal jaren geleden op Walcheren gevonden door metaaldetectoristen Michiel Bil en Michael Daniëlse. 

18 uur geleden
Middelburgse scholieren en studenten kunnen gratis naar Etty Hillesum Huis

MIDDELBURG - Leerlingen van Middelburgse scholen kunnen binnenkort gratis naar het Etty Hillesum Huis. Het gaat dan om alle leerlingen van de basisscholen, middelbare scholen, HZ, Scalda en UCR. Het college heeft hiervoor geld gevraagd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft hier mee ingestemd, onder meer omdat het invulling en uitvoering geeft aan een motie die door de raad unaniem is aangenomen.De Gemeente Middelburg werkt samen met het Etty Hillesum Huis om aandacht te hebben voor mensenrechten op een breed niveau. Door de scholieren en studenten een educatief bezoek aan te bieden aan het Etty Hillesum Huis worden zij tot nadenken aangezet. De gemeente wil jongeren bewust maken van de keuzes die ze hebben en maken en hoe de keuzes bijdragen aan onderlinge verdraagzaamheid, begrip en veiligheid. Na een bezoek aan het Etty Hillesum Huis kan dit een gezamenlijk gespreksonderwerp worden. De hoop is dat jongeren hiermee de handvatten krijgen om elkaar aan te spreken en samen bewuste keuzes te maken.

22 uur geleden
Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg

MIDDELBURG - De ministerraad heeft  ingestemd met de voordracht van Yvonne van Mastrigt als nieuwe burgemeester van Middelburg. Hiermee wordt Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg.

1 dag geleden
Engelse Kerk nieuw cultureel centrum in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag kondigen het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) en de culturele ondernemer en kunstenaar André Romijn aan dat zij een langdurige huurovereenkomst hebben getekend. Onder de naam 'De Engelse Kerk' worden deze monumenten omgevormd tot een zelfvoorzienend, multifunctioneel centrum dat kunst, muziek, educatie en gemeenschapszin integreert. 

1 dag geleden
Zeeuwse Kunstkring in de Kloostergangen

MIDDELBURG - Van 22 juni t/m 7 juli exposeren negen leden van de Zeeuwse Kunstkring in de Kloostergangen van de Abdij van Middelburg.  

1 dag geleden
Bestuurder aangehouden bij kettingbotsing Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag een bestuurder aangehouden die betrokken was bij een ongeval op de Schroeweg in Middelburg. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

1 dag geleden
DorpsPicknick Biggekerke zaterdag 22 juni

BIGGEKERKE - De tweede DorpsPicknick voor jong en oud wordt dit jaar gehouden op zaterdag 22 juni. De picknick begint om 16.00 uur.

1 dag geleden