Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SGP blijft de grootste partij in gemeente Veere, HVV debuteert met drie zetels

SGP blijft de grootste partij in gemeente Veere, HVV debuteert met drie zetels

DOMBURG - De voorlopig uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Veere zijn bekend. De SGP blijft de grootste partij, met 20,4 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen in 2018 werkte de partij in deze gemeente samen met de ChristenUnie; nu niet meer. De nummers twee en drie in de gemeente Veere zijn PvdA/GroenLinks en Hart voor Veere met respectievelijk 16,9 en 16,0 procent van de uitgebrachte stemmen. 

De SGP heeft nu vier zetels. In samenwerking met ChristenUnie waren dat er in 2018 nog vijf. De combinatie PVDA/Groenlinks verloor twee zetels, terwijl Hart voor Veere (HVV) debuteert met drie zetels. HVV werd vorig jaar opgericht door Stijn van Kervinck en Marcel Steketee, die eerder deel uitmaakten van de partij DTV.

Percentage stemmen per partij  in de gemeente Veere
SGP                 20,40%
PVDA/GL         16,90%
HVV                 16,0%
VVD                12,90%
CDA                10,90%
DTV                 9,10%
D66                 7,10%
CU                   6,70%

Meer uit Middelburg

Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

2 uur geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

2 uur geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

4 uur geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

1 dag geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 dag geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

1 dag geleden