Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

“Foligroup betekent eigenlijk vanuit het Afrikaans; ‘er is geen beweging zonder ritme’. Dat proberen wij dan ook uit te dragen door overal een leuk stukje muziek van te maken. Er zijn ritmes die standaard zijn in samba muziek, dat zijn vaste ritmes. Daarnaast schrijf ik de nummers zelf.” Ben verklaart: “Ik probeer wel altijd mijn eigen draai eraan te geven. Er zijn ook nummers die ik volledig uit het niets heb geschreven, maar wel altijd passend in deze muziekstijl.”

De groep oefent anderhalf uur per week om te kunnen spelen op evenementen zoals deze braderie. Wat Foligroup zo bijzonder maakt, is dat het een groep is waarbij iedereen kan en mag aansluiten. Ook als je denkt dat je geen muziekinstrument kan spelen of vanwege financiële tekorten niet bij regulieren lessen kan aansluiten. Maar ook voor mensen die niet het eerste jaar alleen maar muzieknoten willen leren: “Bij ons kan iedereen meedoen en je kan gelijk vanaf de eerste dag meespelen. Iedereen is welkom bij ons: Als je tot 4 kan tellen, kan je meespelen”. Dat ze een hechte groep zijn kun je goed merken, ze doen het echt samen. Een soort familie noemen sommige bandleden het ook wel. Iedereen is erg enthousiast om te mogen spelen op de braderie. “We doen dit echt voor de lol en dat werpt zijn vrucht af.”

Meer uit Tholen

Elke (13) uit Tholen is regionaal kampioen op de rugslag

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen won afgelopen maand de 50 meter rugslag tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen (RZK) in Eindhoven en mag zich dus 'Brabants Kampioen' noemen!  "She did it again", riep haar moeder vlak na de wedstrijd. Elke is al eerder Brabants Kampioen geweest op de rugslag.

13 uur geleden
Stichting Leergeld zoekt tweedehands fietsen voor kinderen uit arme gezinnen

SINT-MAARTENSDIJK - Leergeld Oosterschelderegio organiseert dit jaar voor de derde keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema 'Geen kind achterop.' Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

17 uur geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

THOLEN - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn of niet. Ben je geslaagd, of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw Geslaagd-foto in via www.internetbode.nl/geslaagd en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

21 uur geleden
Eerste E-hub van Nederland staat in Tholen: 'Een schoolvoorbeeld voor de rest'

THOLEN - Op Tholen is maandagmiddag onder grote belangstelling de eerste energiehub van Nederland in gebruik genomen. Met deze hub kunnen Thoolse bedrijven stroom met elkaar delen. Michel Heijdra van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vierde deze mijlpaal samen met alle betrokken partners op het bedrijventerrein Slabbecoornpolder.

1 dag geleden
Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als agenten

WEST-BRABANT/THOLEN - De politie waarschuwt Tholenaren voor oplichters in de regio West-Brabant en Tholen die zich voordoen als de politie. Met behulp van een babbeltruc overtuigen ze hun slachtoffers om hun waardevolle spullen af te geven aan een nepagent die aan de deur komt.

1 dag geleden
Controles van start in strijd tegen 'gevreesde plantenziekte' bacterievuur

ZEELAND - Voorbijgangers zal het niet zijn ontgaan. Zeeuwse meidoornhagen staan op dit moment volop in de belangstelling van medewerkers van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Zij voeren controles uit op de aanwezigheid van de 'gevreesde plantenziekte' bacterievuur.

1 dag geleden
Zonnige 9e Geuzecup: Vrienden van Siem haalt geld op voor Erasmus MC

SINT PHILIPSLAND - Stichting Vrienden van Siem organiseerde afgelopen weekend de 9e editie van de Geuzecup. Het sportpark van NOAD'67 was het toneel voor verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Op het programma stond onder andere een voetbalclinic voor de jeugd, benefietwedstrijd en voetbaltoernooi.

2 dagen geleden