Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

“Foligroup betekent eigenlijk vanuit het Afrikaans; ‘er is geen beweging zonder ritme’. Dat proberen wij dan ook uit te dragen door overal een leuk stukje muziek van te maken. Er zijn ritmes die standaard zijn in samba muziek, dat zijn vaste ritmes. Daarnaast schrijf ik de nummers zelf.” Ben verklaart: “Ik probeer wel altijd mijn eigen draai eraan te geven. Er zijn ook nummers die ik volledig uit het niets heb geschreven, maar wel altijd passend in deze muziekstijl.”

De groep oefent anderhalf uur per week om te kunnen spelen op evenementen zoals deze braderie. Wat Foligroup zo bijzonder maakt, is dat het een groep is waarbij iedereen kan en mag aansluiten. Ook als je denkt dat je geen muziekinstrument kan spelen of vanwege financiële tekorten niet bij regulieren lessen kan aansluiten. Maar ook voor mensen die niet het eerste jaar alleen maar muzieknoten willen leren: “Bij ons kan iedereen meedoen en je kan gelijk vanaf de eerste dag meespelen. Iedereen is welkom bij ons: Als je tot 4 kan tellen, kan je meespelen”. Dat ze een hechte groep zijn kun je goed merken, ze doen het echt samen. Een soort familie noemen sommige bandleden het ook wel. Iedereen is erg enthousiast om te mogen spelen op de braderie. “We doen dit echt voor de lol en dat werpt zijn vrucht af.”

Meer uit Tholen

Weerbericht Tholen: De zon schijnt flink en het blijft droog

THOLEN - Het is zonnig en het blijft droog vandaag. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 17 of 18 graden. 

14 uur geleden
PvdA en Groenlinks: ‘Aannemer verwerkt plastic afval in wandelpaden Stadszicht’

THOLEN - Tijdens de aanleg van de wandelpaden in de wijk Stadszicht, wordt er door de aannemer plastic verwerkt in de stoep. Althans, dat zeggen PvdA en GroenLinks. Zij maken zich zorgen over deze situatie en stellen vragen aan het college. 

16 uur geleden
Persoon gewond bij kop-staartbotsing op afrit Thoolsebrug

THOLEN - Eén persoon is woensdagavond gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Thoolsebrug. Het overige verkeer ondervond weinig hinder aan het ongeval. 

18 uur geleden
Werkzaamheden tussen knooppunt Sabina en afrit (24) Dinteloord

THOLEN - De snelweg A4 tussen knooppunt Sabina en afrit (24) Dinteloord is afgesloten van maandag 10 oktober 22.00 uur tot dinsdag 11 oktober 05.00 uur in de richting van Bergen op Zoom.

1 dag geleden
Leerlingen tellen af bij slaan eerste heipalen van hun nieuwe schoolgebouw

SMERDIEK - Alle leerlingen van de Juliana van Stolbergschool en De Rieburch verzamelden zich gisteren in Sint-Maartensdijk. Daar werden de eerste heipalen geslagen voor de bouw van de nieuwe Brede School.

1 dag geleden
Volop Zeeuwse activiteiten tijdens Dutch Food Week

Met Foodsafari’s, Proteïne Praat, Boeren & Buren Proeverij en Boer en Zorg zijn er ook in Zeeland allerlei activiteiten tijdens de landelijke Dutch Food Week. Die vindt plaats van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober en laat het publiek de boeiende wereld van de voedingsindustrie zien. Niet alleen staat Nederland bekend als belangrijk voedselproducerend land, Zeeland in het bijzonder speelt daarin een belangrijk rol, legt voorzitter Caroline Verwijs van Food Delta Zeeland uit. “Zeeland is samen met Flevoland de grootste voedselproducerende regio van Nederland. Dat komt door de akkerbouw en daarnaast is Zeeland uniek door de aquacultuur. We produceren zowel voedsel op land als op zee.”

2 dagen geleden
Het is Dierendag: deze Thoolse huisdiereigenaren verwennen hun beestje vandaag iets meer

THOLEN - Het is vandaag Dierendag! Huisdiereigenaren zetten op die dag hun beestjes even extra in het zonnetje. Zo ook op Tholen. Eén van die baasjes is Asia Mainka-van Houdt. Zij heeft drie tamme ratjes. “Ze zijn ‘s ochtends net zo blij om je te zien als bijvoorbeeld een hond of kat.”

2 dagen geleden