Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

GOES - Het lijkt een kwestie van tijd totdat Voedselbank De Bevelanden een nieuwe bus heeft waarmee ze pakketten kan wegbrengen en boodschappen ophalen.

De gezamenlijke serviceclubs zetten zich daarvoor in en hopen op medewerking van het publiek en ondernemers. “De voedselbank doet ontzettend goed werk, maar niemand wil er terecht komen. Het is jammer dat er zoiets moet zijn”, zegt Adrie van Peene van HP Assurantiën over de instelling aan de Middelburgsestraat in Goes.

Fonds

Toen hij hoorde dat ze een nieuwe bus nodig hadden, kwam hij in actie. Hij vulde een aanvraag in voor 10.000 euro bij het Voordebuurtfonds. Het fonds, een samenwerking van de Regiobank en het Oranje Fonds, zegde dit onlangs toe. Daarnaast waren de serviceclubs Rotary, Inner Wheel, Junior Kamer, Lions, Kiwanis en Soroptimisten al eerder in actie gekomen. Zij hebben dit jaar met zijn allen 20.000 euro ingezameld. “Zo doen we met zijn allen wat tegen armoede en voedselverspilling.”

Crowdfunding

Er is echter nog 10.000 euro nodig om de bus, die is voorzien van een koelsysteem, te kopen. Het laatste restant hopen de initiatiefnemers via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Ze hebben zichzelf daarvoor tot 22 januari gegeven. Een bedrag storten kan op www.voordebuurtfonds.nl/vbdb. Voorzitter Dorith van Ewijk van Voedselbank De Bevelanden is ontzettend blij met de breed gedragen actie. “Heel veel mensen zijn heel fanatiek bezig. Dat is fantastisch. We hebben echt een nieuwe bus nodig. Deze is elf jaar oud en de koeling is niet helemaal meer in orde.” Hoewel nog een flink bedrag nodig is, is Van Ewijk ervan overtuigd dat het goed komt. “Ik merk dat ontzettend veel mensen de voedselbank een warm hart toedragen. We worden al het hele jaar verwend met geweldige acties.”

Meer uit Reimerswaal

Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

6 uur geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

21 uur geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

1 dag geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

2 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

3 dagen geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

3 dagen geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

4 dagen geleden