Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

GOES - Het lijkt een kwestie van tijd totdat Voedselbank De Bevelanden een nieuwe bus heeft waarmee ze pakketten kan wegbrengen en boodschappen ophalen.

De gezamenlijke serviceclubs zetten zich daarvoor in en hopen op medewerking van het publiek en ondernemers. “De voedselbank doet ontzettend goed werk, maar niemand wil er terecht komen. Het is jammer dat er zoiets moet zijn”, zegt Adrie van Peene van HP Assurantiën over de instelling aan de Middelburgsestraat in Goes.

Fonds

Toen hij hoorde dat ze een nieuwe bus nodig hadden, kwam hij in actie. Hij vulde een aanvraag in voor 10.000 euro bij het Voordebuurtfonds. Het fonds, een samenwerking van de Regiobank en het Oranje Fonds, zegde dit onlangs toe. Daarnaast waren de serviceclubs Rotary, Inner Wheel, Junior Kamer, Lions, Kiwanis en Soroptimisten al eerder in actie gekomen. Zij hebben dit jaar met zijn allen 20.000 euro ingezameld. “Zo doen we met zijn allen wat tegen armoede en voedselverspilling.”

Crowdfunding

Er is echter nog 10.000 euro nodig om de bus, die is voorzien van een koelsysteem, te kopen. Het laatste restant hopen de initiatiefnemers via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Ze hebben zichzelf daarvoor tot 22 januari gegeven. Een bedrag storten kan op www.voordebuurtfonds.nl/vbdb. Voorzitter Dorith van Ewijk van Voedselbank De Bevelanden is ontzettend blij met de breed gedragen actie. “Heel veel mensen zijn heel fanatiek bezig. Dat is fantastisch. We hebben echt een nieuwe bus nodig. Deze is elf jaar oud en de koeling is niet helemaal meer in orde.” Hoewel nog een flink bedrag nodig is, is Van Ewijk ervan overtuigd dat het goed komt. “Ik merk dat ontzettend veel mensen de voedselbank een warm hart toedragen. We worden al het hele jaar verwend met geweldige acties.”

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

47 minuten geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

2 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

5 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

23 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden