Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

GOES - Het lijkt een kwestie van tijd totdat Voedselbank De Bevelanden een nieuwe bus heeft waarmee ze pakketten kan wegbrengen en boodschappen ophalen.

De gezamenlijke serviceclubs zetten zich daarvoor in en hopen op medewerking van het publiek en ondernemers. “De voedselbank doet ontzettend goed werk, maar niemand wil er terecht komen. Het is jammer dat er zoiets moet zijn”, zegt Adrie van Peene van HP Assurantiën over de instelling aan de Middelburgsestraat in Goes.

Fonds

Toen hij hoorde dat ze een nieuwe bus nodig hadden, kwam hij in actie. Hij vulde een aanvraag in voor 10.000 euro bij het Voordebuurtfonds. Het fonds, een samenwerking van de Regiobank en het Oranje Fonds, zegde dit onlangs toe. Daarnaast waren de serviceclubs Rotary, Inner Wheel, Junior Kamer, Lions, Kiwanis en Soroptimisten al eerder in actie gekomen. Zij hebben dit jaar met zijn allen 20.000 euro ingezameld. “Zo doen we met zijn allen wat tegen armoede en voedselverspilling.”

Crowdfunding

Er is echter nog 10.000 euro nodig om de bus, die is voorzien van een koelsysteem, te kopen. Het laatste restant hopen de initiatiefnemers via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Ze hebben zichzelf daarvoor tot 22 januari gegeven. Een bedrag storten kan op www.voordebuurtfonds.nl/vbdb. Voorzitter Dorith van Ewijk van Voedselbank De Bevelanden is ontzettend blij met de breed gedragen actie. “Heel veel mensen zijn heel fanatiek bezig. Dat is fantastisch. We hebben echt een nieuwe bus nodig. Deze is elf jaar oud en de koeling is niet helemaal meer in orde.” Hoewel nog een flink bedrag nodig is, is Van Ewijk ervan overtuigd dat het goed komt. “Ik merk dat ontzettend veel mensen de voedselbank een warm hart toedragen. We worden al het hele jaar verwend met geweldige acties.”

Meer uit Reimerswaal

'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

1 dag geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

3 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

3 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

3 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

3 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

3 dagen geleden
Letsel bij ongeluk Westelijke Kanaalweg Wemeldinge

WEMELDINGE - Bij een verkeersongeval op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden