Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

Serviceclubs slaan handen ineen voor nieuwe bus voedselbank

GOES - Het lijkt een kwestie van tijd totdat Voedselbank De Bevelanden een nieuwe bus heeft waarmee ze pakketten kan wegbrengen en boodschappen ophalen.

De gezamenlijke serviceclubs zetten zich daarvoor in en hopen op medewerking van het publiek en ondernemers. “De voedselbank doet ontzettend goed werk, maar niemand wil er terecht komen. Het is jammer dat er zoiets moet zijn”, zegt Adrie van Peene van HP Assurantiën over de instelling aan de Middelburgsestraat in Goes.

Fonds

Toen hij hoorde dat ze een nieuwe bus nodig hadden, kwam hij in actie. Hij vulde een aanvraag in voor 10.000 euro bij het Voordebuurtfonds. Het fonds, een samenwerking van de Regiobank en het Oranje Fonds, zegde dit onlangs toe. Daarnaast waren de serviceclubs Rotary, Inner Wheel, Junior Kamer, Lions, Kiwanis en Soroptimisten al eerder in actie gekomen. Zij hebben dit jaar met zijn allen 20.000 euro ingezameld. “Zo doen we met zijn allen wat tegen armoede en voedselverspilling.”

Crowdfunding

Er is echter nog 10.000 euro nodig om de bus, die is voorzien van een koelsysteem, te kopen. Het laatste restant hopen de initiatiefnemers via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Ze hebben zichzelf daarvoor tot 22 januari gegeven. Een bedrag storten kan op www.voordebuurtfonds.nl/vbdb. Voorzitter Dorith van Ewijk van Voedselbank De Bevelanden is ontzettend blij met de breed gedragen actie. “Heel veel mensen zijn heel fanatiek bezig. Dat is fantastisch. We hebben echt een nieuwe bus nodig. Deze is elf jaar oud en de koeling is niet helemaal meer in orde.” Hoewel nog een flink bedrag nodig is, is Van Ewijk ervan overtuigd dat het goed komt. “Ik merk dat ontzettend veel mensen de voedselbank een warm hart toedragen. We worden al het hele jaar verwend met geweldige acties.”

Meer uit Reimerswaal

Mooi feestje voor vijfjarig jubileum Stations-Atelier in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Het vijfjarig jubileum van het Stations-Atelier Krabbendijke is goed gevierd. In het stations-atelier komen veel mensen samen uit verschillende leefgemeenschappen.

11 uur geleden
Burgemeester Kapelle over herdenking WOII: 'Niemand wordt als kampbeul geboren, hoe kun je dan toch zo eindigen?'

KAPELLE - Iedereen die geregeld in Kapelle komt weet ongetwijfeld hoe het gemeentehuis eruit ziet. Rond deze tijd van het jaar in 1944 was er echter helemaal geen gemeentehuis meer. Er lag slechts puin in het centrum van het dorp. 

1 dag geleden
Wasschappelse heiploeg slaat eerste paal Oester Staete

YERSEKE - Met een zeewering heistelling heeft de Wasschappelse heiploeg op woensdag 16 oktober de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke.

2 dagen geleden
Auto over de kop in Kruiningen, bestuurster met spoed naar het ziekenhuis

KRUININGEN - Bij de Stationsweg in Kruiningen is maandagavond een vrouw met haar personenauto over de kop gevlogen. De bestuurster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Grote vogeltentoonstelling in dorpshuis De Vroone

KAPELLE - De vogeltentoonstelling 'Zang en Kleur' komt eraan. Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober is de jaarlijkse vogelexpo in dorpshuis De Vroone in Kapelle. 

3 dagen geleden
Presentatie over Watersnoodramp in dorpshuis Kaj Munk Hansweert

HANSWEERT - Vrouwengilde Hansweert organiseert woensdagavond (23 oktober) een presentatie over de Watersnoodramp van 1953 in dorpshuis Kaj Munk. Iedereen is welkom.

4 dagen geleden
Mike Weststrate maakt schitterende 'Lezersfoto van de week' van cruiseschip op Westerschelde

KRUININGEN - De 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode is deze keer de feestelijke foto van Mike Weststrate geworden. 'Cruiseschip de Amadea, terwijl het kleurrijk verlicht over de Westerschelde bij Kruiningen vaart', zegt Mike over zijn inzending.

5 dagen geleden