Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Seniorenvereniging Vosmeer e.o. viert 70ste verjaardag

Seniorenvereniging Vosmeer e.o. viert 70ste verjaardag

OUD-VOSSEMEER - Het was afgelopen zaterdag feest bij Seniorenvereniging Vosmeer en omstreken. De vereniging vierde haar 70-jarige bestaan groots met een onder andere een heerlijk buffet en een muzikaal optreden van The Dutch Vocals uit Volendam.

Oud-Vossemeer- Eigenlijk bestond de vereniging op 8 december 2021 70 jaar maar door de toen geldende Coronamaatregelen was er helaas geen plaats voor een feestje. Dat werd daarom afgelopen zaterdag dubbel en dwars ingehaald. Maar liefst 120 leden genoten van de muziek, een gezellige middag en een heerlijk buffet in de Vossenkuil.

320 leden

De Vereniging bestaande uit een vijfkoppig bestuur kent 320 leden en organiseert van alles voor ouderen op het eiland Tholen. Zo organiseren zij onder andere gezellige bingo’s, fietstochten en modeshows. Maar helpen zij ook met rijbewijskeuringen, maaltijdbezorgingen van Tafeltje Dekje en bieden hun hulp aan bij het zorg en serviceloket. Kortom de vereniging biedt ouderen van het eiland op veel vlakken ondersteuning.

Extra zorg voor ouderen

Het bestuur bestaande uit Jos Hommel, Leen Oostdijk, Leo Hartman, Tonny Oostdijk-Istha en Nellie Verbiest-Havermans en talloze vrijwilligers zorgen extra goed voor de ouderen. Bij opname in het ziekenhuis worden leden verwent met een fruitmand en ook met Sinterklaas en Kerst ontvangen de leden een presentje. Noem de naam SVV e.o. en al snel zal je naam Jos Hommel horen. Jos wil graag benadrukken dat er veel meer mensen achter SVV staan. “Ieder bestuurslid en iedere vrijwilliger is even belangrijk. We streven allemaal hetzelfde doel na, extra zorg voor de ouderen”.

70 jaar SVV op schrift

Burgemeester Marleen Sijbers was ook op de middag aanwezig evenals de heer Oving van Kern met Pit. Tijdens de pauze overhandigde Hommel hen zijn boek. In het boek neemt Jos de lezer mee in 70 jaar SVV e.o. “Het is een samenvatting van 70 jaar notulen met leuke en minder leuke verhalen. Ik ben hierbij gecoacht door de heer Oving dus het is fijn dat hij aanwezig kon zijn. Kern met Pit ondersteunt lokale buurtprojecten. Eénmaal per jaar wordt er ook nog eens een prijs van €3000,- toegekend aan het beste buurtproject. Ik hoop op een mooie bijdrage voor het boek”, vertelt Jos enthousiast.

Huldigingen

Tijdens deze gezellige middag werden ook een aantal leden gehuldigd. Mevr. Wezenaar, dhr. en mevr. Hartman -van Driel, dhr. en mevr. Vis -Boogaart, dhr. en mevr. Van Wezel -Boogaart en dhr. en mevr. Hommel- Kaptein zijn respectievelijk 15 jaar lid. Dhr. A Duine, mevr. Van Poortvliet- Quist, dhr. en mevr. Heijdra- van Tienen en dhr. en mevr. Lindhout -Hoek zijn 25 jaar lid. Mevr. C van Mierlo en dhr. L Vroegop mogen zich 35 jaar lid noemen. Dhr. en mevr. Havermans-Hommel mogen zich maar liefst 40 jaar lid noemen. Er werd deze middag ook afscheid genomen van twee bestuursleden. Zowel Gerrit de Gast als Joke Cappele namen afscheid na 16 en 15 jaar bestuurslid te zijn geweest.

“De middag was zeer geslaagd. Ik hoop dat we nog lang samen activiteiten mogen ondernemen”, aldus een trotse Jos Hommel.

De Vereniging draait op vrijwilligers en leden betalen jaarlijks slechts een lage contributie. Donaties zijn dan ook van harte welkom.

! Opmerking: in de Thoolse Bode van week 36 staat een fout. Daar wordt in de kop gesproken over ‘JacoSVV’. Dit moet echter SVV e.o. zijn. 

Meer uit Tholen

Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

9 uur geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

13 uur geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

17 uur geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

1 dag geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

1 dag geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

1 dag geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

2 dagen geleden