Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Seizoensmarkt Domburg in 2023-2028 op bestaande locatie

Seizoensmarkt Domburg in 2023-2028 op bestaande locatie

DOMBURG - Op dinsdag 16 augustus 2022 heeft het college van de gemeente Veere besloten de bestaande locatie Ooststraat/Markt/Weststraat in Domburg te behouden voor de seizoensmarkt in de periode 2023-2028.

De Stadsraad en Ondernemersbelangen Domburg (OBD) zien de seizoensmarkt liever op het parkeerterrein Bij de Molen aan de Roosjesweg. Deze locatie is, om verschillende redenen, echter niet geschikt voor het houden van de seizoensmarkt. In 2021 vond de seizoensmarkt vanwege de coronamaatregelen plaats op deze locatie en daaruit is gebleken dat het verkeersonveilige situaties opleverde. Daarnaast heeft Domburg de parkeerplekken die dit terrein biedt hard nodig. Verder maakt de oneffen ondergrond dit terrein minder geschikt voor het plaatsen van marktkramen. Tevens moeten de oplaadpunten voor elektrische auto’s en parkeerplaatsen voor gehandicapten op dit terrein bereikbaar zijn én blijven. Ook het privéparkeerterrein dat ontsluit via het parkeerterrein Bij de Molen moet altijd toegankelijk en bruikbaar blijven. 

?Besluit?
De gemeente Veere heeft besloten de seizoensmarkt de komende jaren te laten plaatsvinden op de bestaande locatie. Eén van de uitgangspunten is om de seizoensmarkt, via natuurlijk verloop, te verkleinen.

Meer uit Middelburg

Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

10 uur geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

15 uur geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

15 uur geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

16 uur geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

1 dag geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 dag geleden