Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Seizoen ringrijden weer van start

Seizoen ringrijden weer van start

WEMELDINGE - Voor ringrijderijvereniging Ons Genoegen in Wemeldinge is het nieuwe seizoen van start gegaan. Met een feestelijke middag in Borssele werd het seizoen geopend en de komende tijd zullen nog verschillende wedstrijden volgen, waaronder in Yerseke, aanstaande zaterdag (4 juni) en in Wemeldinge op 2 juli.

Tijdens de jaarmarkt in Borssele gingen de leden van de vereniging voor één dag terug in de tijd. In klederdracht gingen ze te paard en werden de eerste wedstrijden van het jaar gereden. ‘’Vooral als vrouw is het aankleden haast niet te doen’’, vertelt voorzitter Anita Nijssen van Ons Genoegen. ‘’Je moet echt met zijn tweeën zijn om je aan te kleden en dan is het nog niet makkelijk.’’

Gedurende de dag bleef een van de leden lange tijd aan kop in Borssele, tot de wedstrijd aan het einde een omslag maakte en iemand anders de leiding pakte. ‘’Het was best een spannende wedstrijd en gelukkig bleef iedereen zoals altijd sportief’’, zegt Nijssen. En dat laatste is een van de voornaamste redenen waarom ze ook zelf Ons Genoegen zo leuk vindt. ‘’We hebben een heel leuke vereniging met veel betrokken mensen. Al kan of wil een lid niet meer meerijden met het ringsteken, toch blijven ze vaak om te helpen bij de wedstrijden door bijvoorbeeld te jureren’’, zegt de voorzitter. ‘’Naast dat hebben we een gezonde hoeveelheid van competitie tussen onze leden. Niemand speelt uitsluitend mee om te winnen, maar vooral ook voor de gezelligheid.’’

Bovendien is ook de manier waarop er ring wordt gereden bij Ons Genoegen uniek. Veel verenigingen, zoals die in Kapelle, rijden met de lange lans, maar in Wemeldinge rijden ze met het ‘korte stokje’. Dat klinkt misschien makkelijker om te richten op de ring, maar de ervaring bewijst het tegendeel. ‘’Alle leden die zowel in Kapelle met de lange lans rijden als bij ons met het korte stokje zeggen dat het met de lange lans veel makkelijker is dan met het stokje’’, zegt Nijssen. Tevens is het binnen de 103 jaar oude vereniging nog maar een keer gebeurd dat een deelnemer alle ringen wist te steken, terwijl dat bij andere verenigingen met regelmaat voorkomt.

De komende tijd zal er op 4 juni tijdens de jaarmarkt in Yerseke en tijdens de jaarmarkt in Wemeldinge op 2 juli een wedstrijd gereden worden. Na de wedstrijd op 2 juli zullen de rijders traditiegetrouw begeleid worden door muziekvereniging OKK naar ‘het weitje van Gijssel’ waar stoelendans met de paarden gespeeld zal worden en zullen de leden van de muziekvereniging aanwezig zijn voor wafels, koffie, thee of fris. Tijdens de ringrijwedstrijd in Yerseke op 3 september zal ook een kleedjesmarkt plaatsvinden. ‘’We hebben er heel veel zin in!’’, aldus Nijssen.

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

2 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

2 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

2 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

3 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

5 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

6 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden