Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scouts maken herdenkingssteentjes voor Dodenherdenking

Scouts maken herdenkingssteentjes voor Dodenherdenking

MIDDELBURG - Omdat de Dodenherdenking maandag (4 mei) niet op de traditionele manier kan plaatsvinden, maken de leden van de Middelburgse scoutinggroepen een mozaïek van beschilderde steentjes. Ze hopen dat zoveel mogelijk mensen, ook niet-leden, meedoen en een steentje beschilderen.

De Middelburgse scouts sluiten hiermee aan bij het idee van Scouting Nederland. “Ik vind het belangrijk om elk jaar stil te staan bij de gevallen oorlogsslachtoffers die ons vrijheid hebben gegeven”, zegt Simone de Meulmeester (21), welpenleidster bij Scouting Gouden Cirkel in Middelburg. “Normaal gesproken helpen wij als scouts bij de Dodenherdenking door middel van het dragen van kransen. Dit jaar kan dat niet. Om toch betrokken te zijn, hebben we deze alternatieve manier van herdenken opgepakt met de scoutinggroepen.” 

Kiezelstenen

De scouts nodigen iedereen die een bijdrage wil leveren uit om een herdenkingssteentje te beschilderen. Van alle beschilderde stenen wordt maandag (4 mei) door enkele scouts een mozaïek gelegd. "Het Vrijheidsteken, met de bekende fakkel en vredesduif, wordt gevormd van rode, witte en blauwe stenen. We leggen het mozaïek op de oprit van de Blauwe Jungle. We hebben daar ook een vlaggenmast waar we de vlag halfstok hangen.” 

Hoe meer mensen een steen beschilderen, hoe groter en mooier het mozaïek wordt. Bij ZanziBar aan de Markt in Middelburg en Scouting Gouden Cirkel aan de Geersesweg kunnen kiezelstenen opgehaald en ingeleverd worden. “Iedereen mag meedoen." Zelf heeft Simone al tientallen stenen blauw gespoten. “Om het Vrijheidsteken heen zullen we de Nederlandse vlag leggen en daar hebben we best veel stenen voor nodig.” 

Inleveren

De beschilderde stenen kunnen tot maandag (4 mei) 12.00 uur ingeleverd worden. “We mogen vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers uitnodigen wanneer het mozaïek gelegd wordt, maar we zullen foto’s maken en die online delen.” 

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

8 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden