Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scouts maken herdenkingssteentjes voor Dodenherdenking

Scouts maken herdenkingssteentjes voor Dodenherdenking

MIDDELBURG - Omdat de Dodenherdenking maandag (4 mei) niet op de traditionele manier kan plaatsvinden, maken de leden van de Middelburgse scoutinggroepen een mozaïek van beschilderde steentjes. Ze hopen dat zoveel mogelijk mensen, ook niet-leden, meedoen en een steentje beschilderen.

De Middelburgse scouts sluiten hiermee aan bij het idee van Scouting Nederland. “Ik vind het belangrijk om elk jaar stil te staan bij de gevallen oorlogsslachtoffers die ons vrijheid hebben gegeven”, zegt Simone de Meulmeester (21), welpenleidster bij Scouting Gouden Cirkel in Middelburg. “Normaal gesproken helpen wij als scouts bij de Dodenherdenking door middel van het dragen van kransen. Dit jaar kan dat niet. Om toch betrokken te zijn, hebben we deze alternatieve manier van herdenken opgepakt met de scoutinggroepen.” 

Kiezelstenen

De scouts nodigen iedereen die een bijdrage wil leveren uit om een herdenkingssteentje te beschilderen. Van alle beschilderde stenen wordt maandag (4 mei) door enkele scouts een mozaïek gelegd. "Het Vrijheidsteken, met de bekende fakkel en vredesduif, wordt gevormd van rode, witte en blauwe stenen. We leggen het mozaïek op de oprit van de Blauwe Jungle. We hebben daar ook een vlaggenmast waar we de vlag halfstok hangen.” 

Hoe meer mensen een steen beschilderen, hoe groter en mooier het mozaïek wordt. Bij ZanziBar aan de Markt in Middelburg en Scouting Gouden Cirkel aan de Geersesweg kunnen kiezelstenen opgehaald en ingeleverd worden. “Iedereen mag meedoen." Zelf heeft Simone al tientallen stenen blauw gespoten. “Om het Vrijheidsteken heen zullen we de Nederlandse vlag leggen en daar hebben we best veel stenen voor nodig.” 

Inleveren

De beschilderde stenen kunnen tot maandag (4 mei) 12.00 uur ingeleverd worden. “We mogen vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers uitnodigen wanneer het mozaïek gelegd wordt, maar we zullen foto’s maken en die online delen.” 

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 uur geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

2 uur geleden
Mini-braderie Middelburgse Moskee brengt ruim 19.000 euro op voor slachtoffers aardbevingen

MIDDELBURG - Vijf weken na de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn de gevolgen van de ramp wat minder prominent in het nieuws dan eerder het geval was, maar het leed in beide landen is nog steeds onvoorstelbaar groot. En alsof het niet al erg genoeg was is een deel van het rampgebied eerder deze week ook nog eens getroffen door overstromingen en noodweer.

2 uur geleden
Lizanne Hennessey: 'Kleding maakt me gewoon heel gelukkig'

KOUDEKERKE - Een Nederlandse Amerikaanse of een Amerikaanse Nederlandse? Of ‘something in between’? In gesprek met Lizanne Hennessey, een vrouw met een enorme liefde voor vintage kleding en een niet te stoppen drive om die passie op een duurzame manier te delen. “Met mijn winkel wil ik mensen de kans geven een mooi, duurzaam product te kopen voor een goede prijs. Dat is mijn missie.”

4 uur geleden
Crowdfunding om het stuurhuis van de laatste Arnemuidse kustvissersboot te behouden

ARNEMUIDEN - Rudi van Belzen is een inzamelingsactie gestart op GoFundMe om een stuk geschiedenis van de Arnemuidse vloot te behouden. De Nederlandse vissersvloot is langzaam aan het verdwijnen en met zijn actie wil hij ervoor zorgen dat de laatste kustvisser ARM-46 kan blijven bestaan.

5 uur geleden
Anderstaligen zoeken een taalcoach

MIDDELBURG - Veel buitenlanders willen graag beter Nederlands spreken. Ze willen vooral hun woordenschat uitbreiden, goede zinnen maken en hun uitspraak verbeteren. En wat is er dan leuker om dit met een Nederlander te doen? Met iemand die er plezier in heeft om 1 à 2 uur per week iemand vooruit te helpen, die geïnteresseerd is in andere culturen en een beetje geduld heeft?

1 dag geleden
Geldmaatwinkels openen deuren voor vragen over geld

MIDDELBURG - In de Week van het Geld van 27 t/m 31 maart opent Geldmaat de deuren van haar 16 Geldmaatwinkels voor iedereen die vragen heeft over contant geld of geldautomaten. Medewerkers van Geldmaat zijn op één dag in deze week in de winkel aanwezig van 13.30 tot 16.30 uur. Normaal is er geen personeel.

1 dag geleden