Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

De scouts gaan niet alleen schoonmaken maar dragen ook hun steentje bij aan de wetenschap en de aanpak van het afvalprobleem. Dankzij het initiatief Scouts4Science zijn spelprogramma’s en speciale kisten ontwikkeld waarmee scoutinggroepen aan de slag kunnen om plastic afval in kaart te brengen in hun omgeving. Dat kan langs de waterkant, maar ook met sleepnetten op het water zijn vanaf de scoutingboten. Door niet alleen de aangetroffen rommel op te ruimen maar ook de hoeveelheid, grootte en soort plastic te noteren, helpen ze de wetenschap het probleem in kaart te brengen. Daarmee leveren ze een waardevolle bijdrage aan het onderzoek hoe plastic via allerlei wateren uiteindelijk in zee terecht komt, waar het voor grote problemen zorgt en in onze voedselketen terecht komt. Dit jaar gaan de Vlissingse welpen (7-11 jaar) van de Scheldezwervers aan de slag langs de oever van de Westerschelde en de waterscouts (11-15 jaar) van de Golfbrekers en de Scheldezwervers op het water van de Binnenhaven in Vlissingen. De welpen beginnen om 15 uur op het strand met schoonmaken en tellen van het plastic bij de duinovergang van het Nollepad en de fietsenstalling Zwanenburgseweg (nabij de voormalige tennisbaan). Ze stoppen rond 16:30 uur. De waterscouts starten hun zoektocht met sleepnetten vanaf de haven bij de Visserijkade om 14 tot ongeveer 17 uur. Meer informatie over project Scouts4Science is te vinden op www.scouts4science.nl.

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

1 dag geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

1 dag geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

4 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

5 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

5 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

5 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

6 dagen geleden