Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scouting Heinkenszand viert 75-jarig jubileum

Scouting Heinkenszand viert 75-jarig jubileum

HEINKENSZAND – Op zaterdag 25 september viert Scouting Heinkenszand dat het 75 jaar geleden is dat zij werd opgericht. Tijdens een receptie in het scoutinggebouw aan ‘t Dijkje kunnen (oud-)leiding en (oud-)leden met elkaar herinneringen ophalen en is er gelegenheid om mee te doen aan de activiteiten van de huidige speltakken. De jubileumdag wordt afgesloten met een barbecue voor genodigden.

De scoutinggroep bestond in 1946 uit een klein groepje verkenners, maar is inmiddels uitgegroeid tot een bruisende vereniging met zo’n 150 jeugdleden en 50 enthousiaste vrijwilligers. “In 1975 is de club een echte scoutinggroep geworden”, vertelt Jan Meijaard, oud-leiding en klusser. “Daarvoor heette het nog ‘de padvinderij’. De vereniging begon met een clubhuis op de zolder van het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Na vier keer verhuisd te zijn geweest zit de scouting sinds 1984 op deze locatie. We zitten hier uitstekend; we zitten midden in het dorp, maar toch uit het zicht. De schietwei aan de andere kant van de dijk mogen wij ook gebruiken op zaterdag en dat is wel fijn als alle groepen samen komen”.        

Kracht

In al die tijd is er volgens voorzitter Marijn Nelen niet veel veranderd. “Het doel is hetzelfde gebleven; de sociale vaardigheden van kinderen ontwikkelen door hen te leren samenwerken. We leren hen samen problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan, en we sluiten daarbij aan op wat ze al kunnen. Ieder kind heeft zijn of haar talenten. De manier waarop we dat doen, is natuurlijk wel wat anders dan vroeger. In coronatijd bijvoorbeeld hebben de bijeenkomsten digitaal plaatsgevonden”. Volgens Ab Janse, oud-leiding en algemeen medewerker, is juist in de afgelopen periode de animo voor scoutingactiviteiten alleen maar toegenomen. “We werken met verschillende leeftijdsgroepen en er is zelfs een wachtlijst voor de bevers”. Volgens hem heeft dit te maken met het goede programma wat de scouting Heinkenszand biedt. “We bieden een breed en afwisselende programma waarin kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en uitgedaagd worden. Dat is de kracht van de scouting. De saamhorigheid is ook erg groot, ook onder de leiding. Er ontstaan langdurige vriendschappen”.

Wie de afgelopen jaren lid is geweest en de jubileumviering wil bijwonen kan zich opgeven via het formulier op www.scoutingheinkenszand.nl.

Meer uit Beveland

Stichting Lezen en Schrijven zet taalhelden in het zonnetje

GOES - Elk jaar zetten veel Zeeuwen de stap om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of om te gaan met computers en smartphones. Stichting Lezen en Schrijven zoekt deze helden voor de landelijke Taalheldenprijs 2024. Iedereen in Zeeland kan tot en met woensdag (3 april) een taalheld nomineren. 

15 minuten geleden
Zeeland vraagt nogmaals aandacht voor tandartstekort: 'De tijd dringt!'

GOES - De Provincie vraagt in een brief aan de overheid opnieuw aandacht voor het groeiend aantal tekort aan tandartsen in Zeeland. Deze brief volgt op een unaniem aangenomen motie door de Provinciale Staten. Ondanks herhaalde verzoeken van de Provincie om aandacht voor dit probleem, ontbreken tot nu toe concrete oplossingen. 

1 uur geleden
Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

3 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

5 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

19 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 dag geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 dag geleden