Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scouting de Watergeuzen viert jubileum Scoutcentrum Zeeland

Scouting de Watergeuzen viert jubileum Scoutcentrum Zeeland

VEERE - Op het kampeerveld HH, dat vernoemd is naar Herman Heyliger, een van de oprichters van het Scoutcentrum Zeeland, staat een bruine tent. Er komt rook uit de tent en er klinken piepjes en plofjes. De warrige professor Tempos Gronos de Wit komt naar de scouts toegelopen en zegt dat het helemaal mis is gegaan. Zijn tijdreismachine is op hol geslagen en de scouts moeten hem helpen. 

Door spellen te doen kunnen ze de tijd weer strak trekken en de professor helpen de tijdlijn te herstellen. Over het hele kampterrein zijn spellen te vinden. Kanoën, vuurtje stoken, estafettes, borden kapot gooien, armbandjes knopen. Het is er allemaal. Elise (25) en Irene (24) zijn verkennersleiding bij Scouting de Watergeuzen. Ze zitten op post, zoals dat heet. De hele dag komen er groepjes kinderen langs om bij hen over de lange slinger van drijvers, die in het water de ene steiger met de andere verbindt, te lopen. Elise: “Niet iedere verkenner of scout wil het risico lopen een nat pak te halen. Sommigen hebben echt geen zin om de slinger over te gaan.” Ze probeert een jongen te overtuigen, maar laat hem ook met rust als hij standvastig blijft. 

Vuurtje stoken
Op een ander veld staat Mike (18) kinderen uit te leggen hoe de kinderen een vuurtje kunnen aansteken. “Er zijn verschillende manieren en afhankelijk van hoe groot je vuur moet worden kun je het als een toren, piramide of sterrenvuur opbouwen. We houden het vandaag klein, zodat het snel brandt en de kinderen marshmallows kunnen roosteren. Daarna laten we het uitgaan voor het volgende groepje.” De wind trekt aan en dat is voor het beschutte veld waar de vuurtonnen staan niet zo’n probleem, maar bij de kano’s is het een uitdaging. De welpen krijgen nog een extra controle of het reddingsvest goed zit en dan mogen ze een peddel pakken. De leidster besluit wel, dat de kano aan een lang touw aan de steiger vast blijft. “Dan kunnen we ze gemakkelijk terughalen als ze zelf niet tegen de wind in komen.”

Meer uit Vlissingen

Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

13 uur geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

14 uur geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

1 dag geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

1 dag geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

2 dagen geleden
Auto te water bij rotonde Sloeweg

VLISSINGEN - Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar auto te water geraakt bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg en de Hercules Segherslaan in Vlissingen.

2 dagen geleden
Tweemaal zilver voor acro VTV

VLISSINGEN - De acrogroep van de Vlissingse Turn Vereniging sluit het seizoen af twee zilveren medailles.

2 dagen geleden