Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schuurs, Rojer en Koolhof willen in Parijs revanche op Spelen

Schuurs, Rojer en Koolhof willen in Parijs revanche op Spelen

PARIJS (ANP) - De Nederlandse tennissers Demi Schuurs, Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof willen zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit, omdat de Nederlandse tennissers zich terugtrokken na een positieve coronatest van Rojer.

"In Tokio is het niet helemaal soepeltjes verlopen, zeg maar", zei Koolhof (34) op Roland Garros, de locatie waar over veertien maanden de olympische titels worden verdeeld. "Het ware rare Spelen en het zou leuk zijn ook volledig een 'normale' editie van de Olympische Spelen mee te kunnen maken, met publiek."

Koolhof en Rojer golden in Tokio als kanshebbers voor een medaille, maar het toernooi kwam tot een abrupt einde. De voltallige tennisploeg keerde na de besmetting van Rojer huiswaarts, maar de geboren Antilliaan bleef achter in het quarantainehotel.

Nieuwe partner

"Toen ik daar zat in dat hotel, stelde ik mezelf meteen ten doel om de volgende Spelen te halen", zegt de inmiddels 42 jaar oude Rojer. "Ik doe nog steeds alles voor mijn tennis en het gaat nog goed. Maar er zijn meer Nederlandse jongens die hoog staan, momenteel ook in het enkelspel. Misschien gaan zij ook wel dubbelen. Maar het zou mooi zijn nog de kans te krijgen een medaille binnen te halen."

Bij de vrouwen hoopt Demi Schuurs opnieuw deel te mogen nemen, al moet ze na het afscheid van Kiki Bertens op zoek naar een nieuwe partner. "Als ik het na Roland Garros goed ga doen en volgend jaar rond deze tijd in de top 10 sta, dan mag ik zelf een partner uitkiezen", aldus Schuurs (29), voor wie deelname aan de Spelen "een grote droom" was.

Gesprekken

"Het einde was natuurlijk niet leuk, maar het heeft voor mij niets afgedaan aan mijn uitgekomen droom. Wat ik wel jammer vond, is dat we niet in het olympische dorp konden slapen. We slapen als tennissers al genoeg in hotels."

Alle tennissers bekennen dat de gesprekken over de potentiële koppels nog niet zijn gevoerd. "In veel sporten is olympische kwalificatie het hoogst haalbare, maar bij tennis is dat anders", aldus Koolhof, de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. "De Spelen worden bij ons als het ware in het schema gepropt: we zijn dan net klaar op Wimbledon en kort daarna gaan we alweer naar de Verenigde Staten voor het hardcourtseizoen."

In 2000 wisten Nederlandse tennissers voor het laatst een medaille te winnen op de Olympische Spelen. 23 jaar geleden wonnen Kristie Boogert en Miriam Oremans zilver in Sydney. Ze verloren van Venus en Serena Williams.

Meer uit Sport

Talent Aldeguer kiest bij overstap naar MotoGP voor Ducati

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse motorrijder Fermin Aldeguer komt volgend jaar uit in de hoogste motorsportklasse MotoGP. Dat maakte de Italiaanse racestal Ducati bekend. Aldeguer (18) was afgelopen seizoen een opvallende verschijning in de Moto2. Hij won vijf grands prix en sloot het seizoen af als derde in de WK-stand.

26 minuten geleden
Ex-ijshockeyer Koltsov, partner van Sabalenka, plots overleden

MINSK (ANP/AFP) - Voormalig ijshockeyer Konstantin Koltsov, de vriend van de Belarussische tennisster Aryna Sabalenka, is op 42-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Belarussische ijshockeybond bevestigd. Koltsov "is plotseling overleden".

1 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp in Miami tegen Australiër Hijikata

MIAMI (ANP) - Botic van de Zandschulp neemt het in de eerste ronde van het masterstoernooi van Miami op tegen de Australiër Rinky Hijikata. Tallon Griekspoor heeft een bye in de eerste ronde en weet nog niet wie hij in de tweede ronde treft.

11 uur geleden
Wereldkampioen Van der Poel tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck

HERENTALS (ANP) - Mathieu van der Poel heeft zijn verbintenis met wielerploeg Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind 2028. De 29-jarige wereldkampioen op de weg en in het veld is dan achttien jaar bij de ploeg van de Belgische teambazen Christoph en Philip Roodhooft.

15 uur geleden
Wielerbond UCI keurt revolutionaire tijdrithelm Visma goed

AIGLE (ANP) - Wielerbond UCI heeft zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe, revolutionaire tijdrithelmen van de ploeg Visma - Lease a Bike, meldde Sporza. De ploeg introduceerde de nieuwe helmen onlangs tijdens de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. Afgezien van veel hilariteit op sociale media zorgde de helm er ook voor dat de UCI nog een keer onderzoek ging doen.

16 uur geleden
Kunstrijdster Van Zundert ontbreekt op WK in Montréal

MONTRÉAL (ANP) - Lindsay van Zundert doet deze week niet mee aan de wereldkampioenschappen kunstrijden in Montréal in Canada. De 19-jarige Nederlandse heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op het toernooi.

18 uur geleden
Japanse Dakar Rally-held Shinozuka (75) overleden

NAGANO (ANP/AFP) - Kenjiro Shinozuka, in 1997 de eerste Japanse winnaar van de Dakar Rally, is op 75-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Dat meldden Japanse media.

19 uur geleden