Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schutters Middelburg: hier slaan we ons ook nog wel doorheen

Schutters Middelburg: hier slaan we ons ook nog wel doorheen

MIDDELBURG - Blij is hij allerminst, maar echt boos kan Ali Ahmadi ook niet meer zijn om het feit dat horecagelegenheden met een nachtvergunning hun deuren nog steeds dicht moeten houden. “Het nachtleven zit nu al zesennegentig weken op slot”, stelt de bedrijfsleider van Schutters Middelburg. “Ik ben er nog steeds niet aan gewend, maar de tijd dat ik me hier erg over opwond ligt achter me. Hier slaan we ons ook nog wel doorheen.”

“Natuurlijk hebben we ook andere dingen geprobeerd in de afgelopen twee jaar”, legt Ahmadi uit als je hem vraagt of Schutters niet wat vroeger open zou kunnen gaan. De club is van oorsprong immers een café, dat al vele jaren ook een nachtvergunning heeft. Zou de zaak niet tijdelijk kunnen teruggrijpen naar het oude concept? “Het kan misschien wel maar het zet weinig zoden aan de dijk. We profileren ons al zeven jaar als club. Daar maak je niet zomaar een dagzaak van.” Ahmadi is de bedrijfsleider van Schutters, maar hij is daarnaast ook DJ en organisator van events. Samen met zijn compagnon Bob Springer organiseert hij in het voormalige Schuttershof al sinds 2015 feesten als Sexy, Tipsy en Losbollig. Jongeren van heel Walcheren komen op die feesten af. Samen met een groep vaste dj’s van binnen en buiten de regio heeft het duo de club tot een van de bekendste namen van het Zeeuwse nachtleven gemaakt. Zodra het weer kan pakken de twee de draad weer op. “We gaan gewoon verder waar we in 2020 waren gebleven. We zijn vorig jaar nog wel even open geweest, maar dat duurde helaas niet erg lang. We willen gewoon weer ouderwets knallen. Het liefst zonder welke beperking dan ook natuurlijk, maar als het dan toch mét moet, doe het dan maar met 1G. Dat hadden ze al vanaf het begin moeten doen.” 

De lockdowns waren een grote financiële aderlating voor Schutters en de evenementenorganisatie, maar ook daar is Ahmadi opmerkelijk rustig onder. “Het is heftig, zeker, maar ik ben allang blij dat er geen ontslagen zijn gevallen. Privé red ik mezelf ook wel. Ook al onze collega’s in de evenementensector hebben het taai, maar bij mijn weten is er nog niemand afgehaakt. Zodra het weer kan gaan we weer knallen met z’n allen, reken daar maar op!”

Meer uit Middelburg

Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

1 dag geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

1 dag geleden
Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 augustus zal Stadsorganist Margreeth de Jong het slotconcert verzorgen in de zomerserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Het concert begint om 20.00 uur.

2 dagen geleden
Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

2 dagen geleden