Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schutters Middelburg: hier slaan we ons ook nog wel doorheen

Schutters Middelburg: hier slaan we ons ook nog wel doorheen

MIDDELBURG - Blij is hij allerminst, maar echt boos kan Ali Ahmadi ook niet meer zijn om het feit dat horecagelegenheden met een nachtvergunning hun deuren nog steeds dicht moeten houden. “Het nachtleven zit nu al zesennegentig weken op slot”, stelt de bedrijfsleider van Schutters Middelburg. “Ik ben er nog steeds niet aan gewend, maar de tijd dat ik me hier erg over opwond ligt achter me. Hier slaan we ons ook nog wel doorheen.”

“Natuurlijk hebben we ook andere dingen geprobeerd in de afgelopen twee jaar”, legt Ahmadi uit als je hem vraagt of Schutters niet wat vroeger open zou kunnen gaan. De club is van oorsprong immers een café, dat al vele jaren ook een nachtvergunning heeft. Zou de zaak niet tijdelijk kunnen teruggrijpen naar het oude concept? “Het kan misschien wel maar het zet weinig zoden aan de dijk. We profileren ons al zeven jaar als club. Daar maak je niet zomaar een dagzaak van.” Ahmadi is de bedrijfsleider van Schutters, maar hij is daarnaast ook DJ en organisator van events. Samen met zijn compagnon Bob Springer organiseert hij in het voormalige Schuttershof al sinds 2015 feesten als Sexy, Tipsy en Losbollig. Jongeren van heel Walcheren komen op die feesten af. Samen met een groep vaste dj’s van binnen en buiten de regio heeft het duo de club tot een van de bekendste namen van het Zeeuwse nachtleven gemaakt. Zodra het weer kan pakken de twee de draad weer op. “We gaan gewoon verder waar we in 2020 waren gebleven. We zijn vorig jaar nog wel even open geweest, maar dat duurde helaas niet erg lang. We willen gewoon weer ouderwets knallen. Het liefst zonder welke beperking dan ook natuurlijk, maar als het dan toch mét moet, doe het dan maar met 1G. Dat hadden ze al vanaf het begin moeten doen.” 

De lockdowns waren een grote financiële aderlating voor Schutters en de evenementenorganisatie, maar ook daar is Ahmadi opmerkelijk rustig onder. “Het is heftig, zeker, maar ik ben allang blij dat er geen ontslagen zijn gevallen. Privé red ik mezelf ook wel. Ook al onze collega’s in de evenementensector hebben het taai, maar bij mijn weten is er nog niemand afgehaakt. Zodra het weer kan gaan we weer knallen met z’n allen, reken daar maar op!”

Meer uit Middelburg

Nieuw Talent Orkest helpt je drempel over

VLISSINGEN – Dat muziek maken gezond voor je is, weten de meeste mensen wel. Toch is er een drempel om op latere leeftijd te beginnen met het leren bespelen van een muziekinstrument. Nieuw Talent Orkest Walcheren laat mensen ervaren hoe het is om samen muziek te maken, ook als je dat nog nooit gedaan hebt.

7 uur geleden
Gemeente Middelburg tekent regenboogconvenant met OCW

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg blijft zich de komende jaren gericht inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lhbti+ inwoners. Op vrijdag 29 september ondertekende wethouder Jeroen Louws op een bijeenkomst in Ede hiervoor een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).Beleid om de emancipatie van lhbti+ personen te versterken blijft hard nodig, vindt minister Dijkgraaf van OCW die verantwoordelijk is voor emancipatiebeleid. Daarom zet hij voor de periode van 2023-2026 de aanpak Regenboogprogramma voort met de zogeheten Regenboogsteden. De gezamenlijke ambitie is om de acceptatie van lhbti+ personen te laten toenemen onder de gehele bevolking.Gezamenlijke ambitieNet als 54 andere Regenboogsteden krijgt gemeente Middelburg een financiële bijdrage van het ministerie van OCW om het lokale lhbti+ emancipatiebeleid te versterken. De gemeenten wisselen onderling uit over aanpak, of trekken samen op met de provincie. Bij de uitvoering van lokaal beleid werken ze samen met lokale en regionale organisaties zoals COC’s, antidiscriminatiebureaus of welzijnsorganisaties. Elke gemeente legt daarbij eigen accenten en zet ook eigen middelen in om lokale doelen te bereiken.Doelen bereikenDe emancipatie en acceptatie van lhbti+ personen in Nederland vertoonde de afgelopen decennia een positieve ontwikkeling. Helaas heeft deze tendens de laatste jaren niet krachtig doorgezet, blijkt uit Nederlands en Europees onderzoek. Zo stagneert het aantal Nederlanders dat positief staat tegenover lhbti+ personen en ligt - bijvoorbeeld - zichtbare intimiteit tussen mensen van gelijk geslacht nog uiterst gevoelig. Volgens OCW is daarbij extra aandacht nodig voor jongeren, ouderen en in kringen waar lhbti+ zijn nog een taboe is. Vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen lhbti+ personen moeten afnemen. Lhbti+ personen moeten zich meer gesteund voelen, veilig en weerbaar op school, op straat, op het werk, in de zorg en thuis, in de sport en in hun eigen sociale kring, zei minister Dijkgraaf vorig jaar op een Regenboogcongres in Utrecht.

10 uur geleden
Subsidie voor projecten die jongeren stimuleren tot culturele participatie

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten een eerste twee projecten te subsidiëren.

10 uur geleden
Project 'Bekende taalcoaches' van start bij Taalhuis Walcheren

MIDDELBURG - Taalhuis Walcheren organiseert een nieuw project: Bekende taalcoaches. Hierbij worden bekende inwoners van Walcheren met een verkorte cursus klaargestoomd voor hun nieuwe vrijwilligersbaan als taalcoach. Maandag 9 oktober 2023 om 10.30 uur starten de eerste vier coaches in ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Op 13 oktober 2023 om 15.30 uur start er nog een taalcoach. Na de cursus maken de taalcoaches kennis met hun taalmaatjes.

10 uur geleden
Met dank aan André

MIDDELBURG - Een mooi gebaar: in Speeltuin ’t Zand in Middelburg is vorige week een bankje met een herdenkingsbordje onthuld voor André Mondeel, de grondlegger van Stichting Andre’s Groene Wens. Mede door zijn nalatenschap werd het mogelijk om de speeltuin op te knappen en speeltoestellen te vernieuwen. 

10 uur geleden
Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

UTRECHT - Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt depresentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer.

2 dagen geleden
De Bode blijft in de bus vallen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg voert uiterlijk 1 oktober 2024 de zogenoemde JA-JA sticker in. De raad heeft dat besluit op 21 september genomen. D66 Middelburg stelde eerder voor om het principe van de sticker op de brievenbus om te draaien: als je geen sticker op je brievenbus hebt, krijg je wel de Bode, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk in je bus. Dat krijg je alleen als je daar expliciet om vraagt, door er een ja/ja sticker op te plakken.

2 dagen geleden