Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schrijver Olga Majeau maakt tournee langs boekhandels

Schrijver Olga Majeau maakt tournee langs boekhandels

VLISSINGEN - Olga Majeau maakt zaterdag een tournee langs de Zeeuwse boekhandels 't Spui in Vlissingen, De Drvkkery in Middelburg en De Koperen Tuin in Goes. 

Ze reist rond in het kader van haar tweede roman ‘Eenzaam de dapperen. Herinneringen aan een verzwegen moeder’. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “Wij maken herinneringen, maar herinneringen maken ons ook. Zijn herinneringen wel zo waar als we denken dat ze zijn? Hoe kleuren ze ons bestaan? Wat blijft er van ons over in de verhalen van anderen?” zegt de schrijver over het boek. 

Ongeluk

Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren ‘70. Een moeder van een gezin met twee zoons komt om het leven bij een auto-ongeluk. Vier decennia later zijn de sporen daarvan nog alom aanwezig. De jongste zoon heeft zijn land verlaten en woont in de Pyreneeën. Elke zomer keert hij terug en kijkt hij steeds meer als buitenstaander naar zijn familie. Hij realiseert zich hoe allesbepalend de gebeurtenis is geweest. 

Isolement

Majeau schreef eerder ‘Een schitterend isolement’. Ze is van 11.00 uur tot 12.00 uur in ‘t Spui, tussen 13.00 uur en 15.00 uur in de Drvkkery en van 16.00 uur tot 17.00 uur in De Koperen Tuin. 

Meer uit Vlissingen

Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

1 dag geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

2 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

3 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

4 dagen geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

4 dagen geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

5 dagen geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

5 dagen geleden