Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schrijver en journalist Auke Kok te gast bij ‘t Spui

Schrijver en journalist Auke Kok te gast bij ‘t Spui

VLISSINGEN - Schrijver en journalist Auke Kok is zondagmiddag 28 november te gast bij boekhandel ‘t Spui waar hij wordt geïnterviewd door journalist Ernst Jan Rozendaal over zijn nieuwe roman ‘Flinke jongen’.

‘Flinke jongen’ volgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelfs kleurrijk, maar in feite ongelukkig gezin. Zijn hardwerkende vader kan onverwachts in enorme driftbuien losbarsten, zijn charmante maar wispelturige moeder biedt geen houvast, en hij ziet het toch al niet zo goede huwelijk van zijn gereformeerde ouders snel afbrokkelen. De leden van het gezin misleiden elkaar, liegen als het uitkomt. Buiten, voetballend met zijn vriendjes, voelt Hidde zich veiliger dan binnen. Meer en meer wordt hij een dagdromer en stijgt hij op in fantasieën over heldendaden met de bal. Hij wapent zich met stilzwijgen, met observaties van zijn opstandige broer die door zijn vader wordt geslagen en vernederd. Zo overleeft hij door slimheid en calculerend gedrag, op grote afstand van zijn helden in het Nederlandse profvoetbal die in dit jaar, 1969, op weg zijn naar de wereldtop. Hidde is lang niet zo flink als zijn idolen in de stadions. Of toch wel? Uiteindelijk doet hij een verwoede poging in dit aangrijpende verhaal over voetbal, dat niet zomaar een spelletje is maar een reddingsboei in een tijd van stijgende welvaart en afbrokkelende zekerheden. De lezing en interview beginnen om 14 uur en de toegang is gratis, aanmelden via [email protected] of 0118-855188 wordt op prijs gesteld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Kunstenaars willen hun werk tonen

VLISSINGEN - De internationaal gevierde kunstenaar Dani Ploeger is voorzitter van Kipvis en was zondag ook ‘zakelijk’ te spreken. “Ik had niet verwacht dat we ons Kunstbordeel niet mochten openen,” vertelt Ploeger. “Terwijl het voor ons toch echt belangrijk is om een open atelier te organiseren en het publiek zo ons werk te tonen.”

2 uur geleden
Kipvis vraag aandacht voor hun situatie met verboden Kunstbordeel

VLISSINGEN - Het had een ludieke protestactie moeten worden: Kunstbordeel Vlissingen, maar de gemeente Vlissingen besloot anders en gaf geen goedkeuring voor de actie van Kunstwerkplaats Kipvis. “Ik werd vrijdag gebeld door de gemeente met de mededeling dat ze voornemens waren om te gaan handhaven”, vertelt kunstenaar Leon Riekwell.

3 uur geleden
Kunstwerkplaats Kipvis opent de deuren als Kunstbordeel Vlissingen

VLISSINGEN - Om aandacht te vragen voor de voortdurende lockdown waarin de culturele sector zich bevindt, opent Kunstwerkplaats Kipvis op zondag 23 januari en 30 januari de deuren als Kunstbordeel Vlissingen.

3 dagen geleden
Mozaïek gymzaal Oost-Souburg bleek niet te redden

OOST-SOUBURG - Met de sloop van de gymzaal aan de Jan de Priesterstraat verdwijnt ook het glasmozaïek dat een volwassen turner en een kind verbeeld en in de muur van de gymzaal was verwerkt. Het mozaïek is van de hand van Rebecca Hagoort-Stemerding, de echtgenote van architect Arie Hagoort die het ontwerp van de gymzaal tekende. Het mozaïek is typerend voor de periode van wederopbouw toen veel gebouwen van kunstwerken werden voorzien, inmiddels is hier ook alweer veel van verdwenen.

3 dagen geleden
Hoe honderden ingekwartierde soldaten de sfeer in Vlissingen grondig verpestten

In aanloop naar 6 april, wanneer het 450 jaar geleden is dat Vlissingen zich eigenhandig bevrijdde van de Spaanse bezetters, schrijft historicus Peter van Druenen wekelijks over het roerige jaar 1572. Deze week deel 3 van zijn feuilleton over overlast van ingekwartierde soldaten.

4 dagen geleden
Scholen en gymzaal Oost-Souburg worden gesloopt

OOST-SOUBURG - Er wordt volop gesloopt in Oost-Souburg: de gebouwen van de Tweemaster-Kameleon aan de Jan de Priesterstraat en van De Burcht-Rietheim aan de Van Visvlietstraat moeten wijken voor de nieuw te bouwen panden van de Brede School. Daarmee valt ook het doek voor de gymzaal aan de Jan de Priesterstraat waar menig Oost-Souburger herinneringen aan heeft.

4 dagen geleden
Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

De kruising Ritthemsestraat (N662), A58 en Marie Curieweg wordt dit jaar opnieuw ingericht. Zo komt er een nieuwe rotonde aan en daarnaast wordt de Ritthemsestraat deels opnieuw ingericht. De kruising wordt straks veiliger en verkeer zal sneller doorstromen. De eerste werkzaamheden zijn deze week begonnen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2022 gereed.

5 dagen geleden